Свличане на почвата пад релсите е причинило катастрофата на пътническия

...
Свличане на почвата пад релсите е причинило катастрофата на пътническия
Коментари Харесай

Свличане на почвата вероятно е изпратило турския влак извън релсите

Свличане на почвата пад релсите е предизвикало злополуката на пътническия трен, пътуващ от Одрин за Истанбул, оповестиха от турското министерство на превоза, морската администрация и известията. Най-малко 10 души починаха, а 73-ма са ранени, откакто влакът дерайлира в Северозападна Турция.

Съществуват опасения за още жертви, защото много от ранените са в тежко положение.

Във влака, пътувал от Узункьопрю за Истанбул, е имало 362 пасажери и 6 души обслужващ личен състав.

Пет вагона са дерайлирали край село Сарълар в окръг Чорлу, област Текирдаг. Силните превалявания са отмили почвата сред дренажа и релсите и това е предизвикало случая, считат специалиста. Влакът се е движел със скорост към 160 км/ч.

Към момента няма данни за потърпевши български жители при случая, оповестиха за bTV от генералното консулство на България в Одрин. Наши сънародници не са се обръщали към консулството с молба за подпомагане вследствие на злополуката.

Въпреки това консулът ни Васил Вълчев акцентира, че съществува възможност измежду потърпевшите да има и двойни жители: „ Свързали сме се с изселническото сдружение в Чорлу. Установените потърпевши са на база на турските документи, с които са разполагали ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР