Свлачище застрашава къщи в старата част на Велико Търново. Затова

...
Свлачище застрашава къщи в старата част на Велико Търново. Затова
Коментари Харесай

Изкоп застрашава къщи във Велико Търново, собственикът нехае

Свлачище заплашва къщи в остарялата част на Велико Търново. Затова сигнализират фенове на Нова телевизия. Свлачището се активизирало съществено, откакто са съборени остарели здания.
Местните хора живеят в боязън и търсят отговор на въпроса кой би трябвало да укрепи изкопа, с цел да не се срутят останалите къщи.
" Проблемът е от 2016 година Тогава беше осъществено срутване на прилежаща сграда, която беше прикрепена до нашата къща. След това се срутиха подът и стената на нашето мазе и част от прилежаща сграда, както и подпорна стена. Има дълбоки пукнатини по двора ни и има действителна заплаха за дома ни ", декларира Виолета Танева.
" Ние сме осведомени с този случай. Става въпрос за незаконно безгрижие на притежателя на терена, който не поставя никакви грижи за своята благосъстоятелност. По този метод поврежда имуществото на съседите си ", разяснява зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.
Собственикът на парцела твърди, че това не е негов проблем.
" Проблемът е огромен тъкмо в тези градове с културни монументи. Има едно несъвършенство в Закона за културното завещание. Мисля, че господин Панов сложи въпроса - в случай, че има безгрижие към собствеността на някой, може ли страната и общината да отнеме тази благосъстоятелност. Ако влезем с машини, той може да ни осъди. Сега ще създадем предупредителни протоколи, ще проведа диалог с индивида. Но най-добре да се сезира прокуратурата ", добави проф. Камарашев.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР