Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов е партньор по проект

...
Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов е партньор по проект
Коментари Харесай

Велико Търново: Стопанската академия в Свищов популяризира изпълнението на проект „Шанс за развитие”

Свищов. Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” е сътрудник по план „ Шанс за развиване ”, който се извършва по Програма за трансгранично съдействие INTERREG V-A Румъния-България. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” . Проектът е с дълготрайност 24 месеца, като завършва през м. май 2019 година Основната планова цел е повишение пригодността за претовареност посредством насърчаване на професионални умения и обезпечаване на по-добра връзка сред работодателите и лицата, които търсят работа в областите Долж – Румъния, Видин и Велико Търново – България. Целевата група включва учащи се в ОКС „ Бакалавър ”, ОКС „ Магистър ”, Общински народен съвет „ Доктор ”, приключили висше обучение в тези степени, интензивно търсещи работа и регистрирани безработни лица (съгласно националното законодателство). Това стана ясно по време на извършена в Стопанска академия работна среща на екипа по осъществяването на плана с целевата група. На срещата участваха още зам.-ректорът по студентска политика и институционални връзки доцент доктор Николай Нинов, преподаватели, административни чиновници, студенти, както и представители на локални и районни медии.
Пред присъстващите, доцент доктор Анелия Радулова – специалист „ Целеви групи ” по плана разясни, че водещ бенефициент е Университетът в румънския град Крайова, а сътрудник от българска страна, с изключение на Стопанска академия е и Фондация за районно развиване – Видин. Общата стойност на плана е 648 094,73 евро, от които 85% е финансиране от Европейския фонд за районно развиване, 13% е национално финансиране от двете страни, а личните средства от сътрудниците възлизат на 12 961,90 евро. Говорейки за плануваните действия, доцент Радулова разясни, че планът планува реализиране на 14 начинания – 12 образования, една интернет страница за разпространение на активността и две трудови тържища. Целевата група е от 400 участника, като 300 са от Крайова и по 50 от Свищов и Видин. Участниците, селектирани от Стопанска академия, са на възраст сред 18 и 54 години. Планирани са и 12 визити в действителна работна среда, които ще обезпечат опция за повишение на практическите умения и пригодността за претовареност на крайните бенефициенти. По плана ще бъде построен Румънско-български кариерен център, който ще опосредства двустранния развой по търсене и наемане на работа на безработните от целевите райони. Доц. Радулова акцентира, че крайните бенефициенти ще получат качествено професионално образование от академични преподаватели от Румъния и България в областите, за които експерти са мощно търсени на трудовия пазар. „ Участието в плана Ви дава късмет да получите нови познания, да повишите своите компетентности, да се докоснете до действителна работна среда, да разширите кръгозора си от знания и умения, да добиете визия за действителните измерения на трудовия пазар в целевите области в България и Румъния ”, съобщи пред целевата група доцент Радулова.
След представянето на плана, специалистите по „ Изпълнение на действия ” – доцент доктор Галина Захариева и доцент доктор Теодора Филипова, организираха организационни срещи с представители на селектираната от Стопанска академия целева група.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР