Свищов. Пощенска банка, съвместно с катедра Финанси и кредит и

...
Свищов. Пощенска банка, съвместно с катедра Финанси и кредит и
Коментари Харесай

Велико Търново: В Стопанската академия в Свищов се проведе майсторски клас за студенти с мениджъри на водеща банкова институция

Свищов. Пощенска банка, взаимно с катедра „ Финанси и заем ” и катедра „ Счетоводна отчетност ” при Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” проведоха майсторски клас „ Финансово-счетоводно обучение и банкова кариера ”. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия . Във форума участваха студенти от 3-ти и 4-ти курс на специалностите „ Финанси ” и „ Счетоводство и надзор ”, магистри и докторанти към катедрите-организатори. Гост-лектори бяха Емил Георгиев – шеф ръководство „ Човешки запаси ” и Борислав Попов – шеф ръководство „ Персонално банкиране и депозити ”, който е и ученик на свищовското висше учебно заведение. В срещата участваха още Стефан Костов – районен шеф за Северна България и Мирослав Димитров – шеф, клон Свищов.
При идването си в Свищов гостите посетиха Академичния музей в Ректората. На извършена къса среща с проф. доктор Марияна Божинова, зам.-ректор „ Учебна активност ”, като двете страни подчертаха значимостта на партньорството сред висшите учебни заведения и бизнеса. Делегацията от Пощенска банка прегледа и профилираните кабинети за студенти и докторанти към финансовата катедра, и оцени високо провеждането на образование в професионално оборудвана среда, в това число и основана посредством дарения и по планове.
В началото на майсторския клас Емил Георгиев показа историята на Пощенска банка, първите ѝ стъпки през 1991 година и нейното развиване до днешната „ Юробанк България ” АД, като акцентира, че това е петата по активи банка в България с необятна клонова мрежа в цялата страна и над 2300 души личен състав. Говорейки за структурата на банката, той срещна студентите с механизма на работа, с атмосферата и с качествата на чиновниците, които се ценят най-вече от управлението. „ Липсата на фрагменти е огромен проблем и за банковия бранш ”, съобщи началникът на ръководство „ Човешки запаси ” във връзка нуждата от добре готови фрагменти. Студентите бяха осведомени с другите работни позиции в един банков клон и получиха скъпи препоръки по какъв начин могат да изберат подобаващата за тях съгласно личните им ползи. Емил Георгиев моли към младежите да бъдат виновни към себе си и отворени към всичко ново, което идва, в случай че имат упоритостта за добра кариерна реализация.
Началникът на ръководство „ Персонално банкиране и депозити ” обърна внимание на участниците в майсторския клас на измененията, които настъпват в бизнеса и при потребителите. Борислав Попов показва с образци по какъв начин технологиите и дигитализацията трансформират бизнеса и прилаганите бизнес модели от компании и корпорации, които оглавяват международните топ ранглисти. Той показа пред студентите промени в държанието на потребителите и по какъв начин се развиват през годините техните упования. С изключително неспокойствие той напомни и моменти от студентския си живот в Свищов, където приключва „ Финанси ” с профил „ Банково дело ” през 1997 година и неотложно след дипломирането постъпва на работа в банковата сфера.
Ръководителите на двете катедри – проф. доктор Андрей Захариев (катедра „ Финанси и заем ”) и проф. доктор Атанас Атанасов (катедра „ Счетоводна отчетност ”) връчиха на представителите на Пощенска банка две папки с детайлна информация за над 50 студенти и докторанти, проявяващи интерес към кариера в банковия бранш, които са декларирали присъединяване в майсторския клас и са изпратили свое CV. На финала на майсторския клас бе направена обща фотография пред постройката на Факултетски корпус на студентите и двете катедри-съорганизатори с гост-лекторите.
Програмата на екипа на Пощенска банка продължи с кръгла маса, в която участваха преподаватели и докторанти, с фокус стандартите за качество при образованието в познавач. „ Финанси ” и познавач. „ Счетоводство и надзор ” за сполучлива професионална реализация в банковата сфера. Водещата рекомендация от страна на банката бе за развиване на персони качества измежду обучаемите и умения за работа с отчетни документи и кредитни досиета.
С извършения майсторски клас и кръгла маса двете катедри-съорганизатори и Пощенска банка сложиха началото на партньорство от съвместен интерес, ориентирано към студентите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР