Свищов. Десетгодишен юбилей отбелязва фестивалът Орел на Дунава“ през 2018-та.

...
Свищов. Десетгодишен юбилей отбелязва фестивалът Орел на Дунава“ през 2018-та.
Коментари Харесай

Стефан Проданов, организатор на фестивала „Орел на Дунава“: Фестивалът е културен диалог между няколко европейски държави

Свищов. Десетгодишен празник отбелязва фестивалът „ Орел на Дунава “ през 2018-та. Изданието, което следва през идния уикенд е 15-то, тъй като в годините обратно са провеждани и три есенни, с изключение на обичайните юнски събития. Това сподели в предаването „ Добре пристигнали в Свищов “ на Радио „ Фокус “ – Велико Търново Стефан Проданов, един от уредниците на самодейността. В XIV издание на фестивала ще вземат участие към 220 възстановчици. Голяма част от тях, тези които ще показват Свищов, са преподаватели и студенти в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов “.
„ Мога да кажа, че има огромен интерес към събитието и огромен растеж на посетителите, което за нас е доста забавно и значимо, тъй като Свищов е северната граница на България, само че виждаме,ч е има интерес от хора от всички краища на страната. Естествено, при нас идват и доста чужденци, имаме гости най-често от Румъния, Сърбия и Македония “, заключи още Стоян Проданов. Той посочи, че посетителите годишно са няколко хиляди. Освен това разясни и, че огромният им брой спомага освен за развиването на фестивала, само че и на туристическия бизнес в Свищов и района, като цяло.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР