Свиленски обясни още веднъж позицията на БСП: В тази ситуация

...
Свиленски обясни още веднъж позицията на БСП: В тази ситуация
Коментари Харесай

Председателят на парламентарната група на БСП: Нито без руски газ ще можем, нито без руски петрол

Свиленски изясни още един път позицията на Българска социалистическа партия: " В тази обстановка никой от сътрудниците няма да напусне обединението, решението за военнотехническа помощ за Украйна е подкрепено от 200 народни представители, с помощта на Българска социалистическа партия в Украйна няма да се изпращат въоръжение и муниции ", съобщи пред Българска национална телевизия Георги Свиленски, ръководител на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ".

По думите му войната би трябвало да свърши с мирни средства, с разговор, с дипломация.
" Българска социалистическа партия не изнудва, на никой не сме извивали ръцете, няма по какъв начин с изпращане на оръжие и муниции да се търси мир. Решението за военнотехническа помощ е победа на справедливостта, даваме опция на Украйна да си изнесе зърното и евтината електрическа енергия, да получи поддръжка за участието си в Европейския съюз, все неща, от които Украйна има потребност ", добави Георги Свиленски.

Той изрично съобщи, че от България за Украйна не се изнася въоръжение и муниции.

" Ако някой твърди такова нещо, лъже. Такова нещо не се прави. България изпраща оръжие до 60 страни, с които има контракти повече от 30 години, оттова нататък какво те вършат с тях българският министър на стопанската система не носи отговорност. Договорът има краен консуматор и е ясно за коя страна отива ", добави Георги Свиленски.

Според него " нито без съветски газ ще можем, нито без съветски нефт ". " Ще ни продават същия съветски газ или нефт през различен снабдител, няма по какъв начин да се оправи България без тези първични материали. Трябва да се отстоява българският народен интерес, а той е българската стопанска система да има нефт и газ на налични цени ", съобщи Георги Свиленски.

Той разясни, че българското държавно управление би трябвало да продължи диалозите с " Газпром " и цената да бъде такава, каквато е контрактувана, а в случай че не успее да компенсира българските жители и българския бизнес.

" Посредничеството няма по какъв начин да не вдигне цената, само че не е ясно с какъв брой ", сподели още Георги Свиленски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР