Свиленград е външна граница на ЕС и това прави отговорността

...
Свиленград е външна граница на ЕС и това прави отговорността
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Свиленград е външна граница на ЕС и това прави отговорността на жителите му още по-голяма за европейските избори

Свиленград е външна граница на Европейски Съюз и това прави отговорността на жителите му още по-голяма за европейските избори. Благодарение на отличната работа на Министерство на вътрешните работи и приятелския разговор, който държавното управление има с Турция – през днешния ден отчитаме нулев миграционен напън по границата. Неслучайно, един от главните цели на ГЕРБ, залегнал и в предизборната платформа на партията – е точно надзор и опазване на нулевите стойности на миграционния напън. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на Националния избирателен щаб на партията Цветан Цветанов по време на среща с общинското управление на ГЕРБ и поданици на общината. Цветанов бе посрещнат от зам.-кмета Мария Костадинова, регионалния координатор на ГЕРБ Делян Добрев, както и депутатите Евгения Ангелова и доктор Георги Станков, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

На събитието, което се организира в заседателната зала на Община Свиленград, зам.-председателят на ГЕРБ подчертава върху изгодите от положителното партньорство сред централната и локалната власт в България. „ Свиленград е образец за работеща община. Качествените планове и оферти, които Общината изготвя, предизвикат българското държавно управление да оказва поддръжка. През август 2018 година с разпореждане на Министерски съвет по бюджета на Община Свиленград са преведени 1 000 000 лева за осъществяване на план „ Пътна връзка на Автомагистрала „ Марица “ с индустриална зона, гр. Свиленград “. Няколко месеца по-късно, през декември, община Свиленград получи от държавното управление 1 701 185 лв. за реорганизация на улична мрежа в града “, разгласи Цветанов. Той напомни какъв брой значими са европейските избори и означи, че обратно на някои изказвания – работата на евродепутатите директно се отразява върху метода на живот на хората. „ Аз не желая България да се връща към времената на Орешарски, когато европейските средства към страната ни бяха блокирани. Затова даже на 26 май да не избираме директните си управници – би трябвало да гласуваме, в случай че желаеме националните ползи на България да бъдат отстоявани интензивно и сполучливо на европейско равнище “, безапелационен бе той.



Зам.-председателят на ГЕРБ подчертава и върху главния приоритет на държавното управление на Бойко Борисов – образованието. Той заяви, че МОН поставя старания да направи по този начин, че родителите да играят по-сериозна роля в просветителния развой на децата им, с цел да може по-ефективно да се противопоставяния на тревожните трендове като експанзията измежду учениците.

Родителска организация от Свиленград употребява визитата на Цветанов, с цел да му връчи своите оферти за промени в Националната тактика за детето. Родителите споделиха, че са се обърнали към Цветан Цветанов поради неговото отношение към децата и образованието.



В рамките на срещата зам.-председателят на ГЕРБ връчи на зам.-кмета Костадинова подарък за Георги Манолов, кмет на Свиленград, който през днешния ден чества своя рожден ден. Подаръкът на Цветанов бе алегоричен – пейзаж на р. Марица. „ Пожелавам ви в никакъв случай повече да не преживявате ужаса на наводненията през 2012 година Спомням си доста добре каква беше обстановката тогава и виждам какъв брой доста превантивни ограничения са взети в този момент от кмета и екипа му “, показа той.



На собствен ред Мария Костадинова изрече своята признателност към държавното управление и към Цветанов, който през 2012 година беше неразделно до хората по време на бедствието. „ Веднага по-късно бе подкрепят плана на Общината за подсилване и разчистване на брега. Оттогава до през днешния ден няма нито един случай “, посочи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР