Свилен Иванов е един от най-добре боравещите с думите автори

...
Свилен Иванов е един от най-добре боравещите с думите автори
Коментари Харесай

20 въпроса | Свилен Иванов

Свилен Иванов е един от най-добре боравещите с думите създатели в историята на " Капитал " (репортажът му беше отличен с премия " Паница " през 2003 г.), преподавател по български език и литература, сценарист (включително на " Сънчо " ), публицист на детски книги, а към днешна дата е заместник-ръководител на катедра " Маркетинг " в Икономическия университет на родния му град Варна. Изглежда, е пристигнал верният миг за още едно ново начало. По-рано това лято се появи дебютната му книга с лирика " на юг от устните, на запад от морето " (изд. " Арс " ).Стиховете в нея са писани през последното десетилетие, само че както споделя той, " на пулсации, сред дълги моменти тишина ". " В тях са записани неща, които се появяват изведнъж като облици или картини, с концепцията да ги запазя единствено за себе си, с цел да не ги не помни. Ако има нещо общо сред тях, това са островите от летни сенки, в които се крие детството край морето. И фантазиите на детето да се трансформира в огромен човек. "

Свилен Иванов е един от най-добре боравещите с думите създатели в историята на " Капитал " (репортажът му беше отличен с премия " Паница " през 2003 г.), преподавател по български език и литература, сценарист (включително на " Сънчо " ), публицист на детски книги, а към днешна дата е заместник-ръководител на катедра " Маркетинг " в Икономическия университет на родния му град Варна. Изглежда, е пристигнал верният миг за още едно ново начало. По-рано това лято се появи дебютната му книга с лирика " на юг от устните, на запад от морето " (изд. " Арс " ).

Стиховете в нея са писани през последното десетилетие, само че както споделя той, " на пулсации, сред дълги моменти тишина ". " В тях са записани неща, които се появяват изведнъж като облици или картини, с концепцията да ги запазя единствено за себе си, с цел да не ги не помни. Ако има нещо общо сред тях, това са островите от летни сенки, в които се крие детството край морето. И фантазиите на детето да се трансформира в огромен човек. "
Като какъв човек се определяте?
Като съвсем чужд. Всеки път откровено се очаровам по какъв начин не виждам или не разбирам обикновени привидно неща.
Нещото, в което вярвате безусловно?
Че в случай че искаш и вярваш в нещо задоволително мощно, то ще се случи, стига да положиш нужните старания и не се откажеш.
Реклама Любимият ви миг от деня?
Рано заран, когато карам колело и по-късно плавам в морето.
Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Да приема обстоятелството, че студентите, с които работя в този момент, са изцяло разнообразни от тези, с които съм работил преди пет или 10 години, и да трансформира метода си на работа по този начин, че да мога да им бъда потребен.
Кое е най-голямото ви достижение?
Ако въобще може да се дефинира като достижение - смяната, която настъпи в мен, откакто имах щастието да стана татко на двете си деца.
Как си почивате?
Като чувам музика. Помага ми да се откъсна от функциите, които би трябвало да играя в професионалния и обществения си живот.
Реклама Какво ви зарежда?
Музиката, морето и думите, подредени в картини.
Какво ви разсмива?
Кратки вицове. Попитали Радио Ереван за какво половината от мъжете, които слизали от полета от Тел Авив до Москва носят със себе си калъфи за цигулки. Радиото дало отговор: " Защото другата половина са пианисти. "
Какво ви натъжава?
Когато видя хора, които не могат да си разрешат нещо, което заслужават да имат. Храна, лекарска грижа, книги, красиви облекла, положителни думи.
Какво ви вбесява?
Наглостта. Претенцията, че знаеш и можеш повече от всички останали или че всичко ти е разрешено, тъй като разпоредбите не се отнасят за теб.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР