Свикват извънредно заседание на областния медицински съвет в Стара Загора

...
Свикват извънредно заседание на областния медицински съвет в Стара Загора
Коментари Харесай

Свикват извънредно областния медицински съвет в Стара Загора

Свикват изключително съвещание на регионалния медицински съвет в Стара Загора след митинга на работещи в заведенията. Това стана ясно след среща на представител на потърпевшите от ограниченията бизнеси и регионалния шеф Наско Василев.

На съвещанието на следващия ден ще стане ясно дали може да бъдат олекотени противоепидемичните ограничения, което да разреши заведения за хранене, кафета и нощни заведения да работят обикновено, изясни Янко Янков, представител на протестиращите.

Ресторантьорите в Стара Загора изнесоха и огромен ковчег, знак на заровения им бизнес.  От сектора са недоволни от въведените нови ограничаващи Коронавирус ограничения в региона при започване на седмицата, по силата на които заведенията за хранене и развлечениеще работят до 22 ч. при 50% от своя потенциал. Протестиращите обясниха, че към този момент са ръба на оцеляването:

„ Ковчега го донесохме, с цел да видят в регионалната администрация, че може да ни погребе. “

„ Повечето заведения заплащат сред 7-8 хиляди лева ток. Ако работим на 50% и до 22 часа това е банкрут и обричане на бизнеса да бъде затворен. Много заведения се продадоха, други се продават сега. Ако това продължи след седмица всички ще са банкрутирали. “

„ Много хора се отхвърлиха, не може да не знаеш ще работиш ли след два месеца или не. “

Докато течеше срещата протестиращите блокираха за малко придвижването на кръстовището на бул. " Цар Симеон Велики " и " Патриарх Евтимий ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР