Свикването на първото заседание на НС на Велика сряда е

...
Свикването на първото заседание на НС на Велика сряда е
Коментари Харесай

Донев: НС трябва да сформира устойчиво мнозинство, което да излъчи редовно правителство

Свикването на първото съвещание на Народно събрание на Велика сряда е освен знак, че народните представители би трябвало да работят като всички останали българи, само че и израз на нуждата от примирение, сериозна самокритика, и подготвеност да се служи на народа. Това съобщи на влизане в постройката на Народното събрание служебният министър-председател Гълъб Донев.

" Народното събрание би трябвало да образува стабилно болшинство, което да излъчи постоянно държавно управление. И наблягам, че това постоянно държавно управление би трябвало да бъде дейно, с цел да взема решение най-наболелите проблеми на българските жители ", акцентира той.

Според него Народно събрание има и друга значима задача - да твори законите.

" Служебното държавно управление има подготвеност незабавно след избора на ръководител на Народното събрание да внесе над 12 законопроекта, свързани освен да получим средства от еврофондовете, само че и предстоящи промени, по които над 15 години са водени диспути ", добави министър председателят.

Донев посочи, че до края на април служебното държавно управление има задача да внесе бюджета за тази година в Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР