Свиках на 12 януари заседание на Съвета НАТО-Русия, за да

...
Свиках на 12 януари заседание на Съвета НАТО-Русия, за да
Коментари Харесай

Столтенберг потвърди срещата НАТО-Русия на 12 януари

" Свиках на 12 януари съвещание на Съвета НАТО-Русия, с цел да обсъдим въпроси, свързани с европейската сигурност, изключително обстановката в/около Украйна, и въпроси, свързани с дейностите в региона на медийната и осведомителна просветеност, реципрочната бистрота и намаляването на риска –една стратегия за логичен разговор в полза на всички нас ", написа в Туитър генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

БГНЕС напомня, че в края на декември 2021 година Столтенберг разгласи решението си да свика съвещание на Съвета НАТО-Русия (СРН) на 12 януари, с цел да се разиска обстановката в Украйна.

Столтенберг акцентира, че НАТО в никакъв случай няма да направи компромис с Русия по отношение на правото на Украйна да „ избере собствен личен път “ и да претендира за присъединение към алианса, както и по отношение на правото на страните от НАТО да пазят останалата част от алианса.

От пресслужбата на НАТО оповестиха, че на 12-13 януари Брюксел ще бъде хазаин на съвещание на Военния комитет на НАТО на равнище началници на генералните щабове на страните членки на алианса.

Междувременно стана ясно, че външните министри на НАТО ще проведат незабавна видеоконференция на 7 януари, с цел да обсъдят съветските претенции по въпросите на европейската сигурност.
„ В петък, 7 януари, ще се организира изключителна среща на външните министри на НАТО във виртуален формат. Министрите ще обсъдят съсредоточаването на съветските сили на територията на.и към нея, както и по-широки въпроси. На европейската сигурност “, споделя се в известието, представено от медиите. Тази среща беше свикана в навечерието на първия Съвет НАТО-Русия, плануван на 12 януари, на който Русия има намерение да разиска своите условия за европейска сигурност. Алиансът към този момент удостовери провеждането на света и прикани Русия „ да вземе поради опасенията на съюза “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР