Свиках 49-тото НС в Страстната седмица с очакванията за различно

...
Свиках 49-тото НС в Страстната седмица с очакванията за различно
Коментари Харесай

Румен Радев: Свиках 49-то НС в Страстната седмица с очакванията за смирение

" Свиках 49-тото Народно събрание в Страстната седмица с упованията за друго начало, с вярата за примирение, разговор и разсъдък и предвид на неотложните поради за сформиране на държавно управление ". Това съобщи президентът Румен Радев на откриването на новия парламент. Радев сподели на депутатите, че жителите са им поверили задачата да ги пазят.
 
" Без подозрение провокациите са огромни, само че и без подозрение приемането на бюджета е съществена задача. Това е комплицирано уравнение, което би трябвало да запази приходите, само че и дълготрайната финансова непоклатимост. Надявам се да бъде импортирано от постоянно държавно управление, което да носи дълготрайна отговорност. Но в случай че не се случи, ще го внесе служебния кабинет. Крайната дума ще е ваша. Отредена ви е съдбовна роля, чакам това Народно събрание – за разлика от предходните, да поддържа европейската цел, да подкрепите законите, които ще отворят пътя към Шенген ", сподели той.
 
" Всички чакаме час по-скоро то да вземе дълго отлагани решения. Очаквам това Народно събрание да поддържа европейския курс, заложен от служебното държавно управление като одобри създадените закони по ПВУ, които ще ускорят промените, нужни за модернизацията на страната ", акцентира президентът.
 
Радев означи: " Очаквам Народно събрание да потвърди, че правосъдната промяна не е, или по-скоро е осъзната действителна цел за развиването ни като заслужено и проспериращо общество, а не нереална тематика ".
 
" Очаквам да се поеме отговорност за националната сигурност ", сподели още той и уточни, че същинската рационализация изисква съществено ангажиране на националния бюджет, метод към превъоръжаването на армията, а не подмяна на остарели танкове с други остарели танкове.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР