Свидетелските показания могат да уличат Петя Банкова в никакво престъпление,

...
Свидетелските показания могат да уличат Петя Банкова в никакво престъпление,
Коментари Харесай

Изпариха ли се доказателствата срещу бившата шефка на митниците? Може да лежи в ареста година без вина

Свидетелските показания могат да уличат Петя Банкова в никакво закононарушение, сподели юристът й Людмил Рангелов 

Доказателствата против някогашната директорка на Агенция „ Митници “ Петя Банкова са рехави, в действителност няма такива. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия юристът й Людмил Рангелов.

Той изясни, че свидетелски показания, които да я уличават в закононарушение няма, няма. „ Това не е първият, нито ще бъде последният случай, когато някой престоява в ареста. Включително може да престои година и половина и всичко да завърши с преустановяване на производството или с присъда, с която да я признаят за почтена. Това не е някакво знамение в нашето правосъдие “, съобщи юристът. 

Адвокат Велислав Величков от „ Правосъдие за всеки “ пък разяснява, че това не няма да се промени, тъй като правосъдната система е блокирана. 

„ Както споделя сътрудника Рангелов, при нас не е знамение хора да престояват в ареста по една година и то с помощта на прокуратурата, която през това време не повдига годни обвинявания и най-сетне приключва производствата “, добави той.

„ Съдебната промяна не е почнала. За всички конституционни промени бе заложено, че влизат в действие след приемане на новия организационен закон за правосъдната власт. Той е направен от Министерството на правораздаването “, съобщи Величков.  

„ Днес изтича срокът за публично разискване. Най-вероятно ще бъде признат в идващото Народно заседание, само че какъв закон ще бъде гласуван не знаем, тъй като прокуратурата се реалокира в Министерството на правораздаването. Заместник-главен прокурор, назначен по предложение на Борислав Сарафов е назначен за правосъден министър, който от своя страна назначи за собствен заместител различен дълготраен прокурор, минал по цялата стълбица на прокурорската система – Спаска Кинчева. Тя е брачна половинка на член на Висшия правосъден съвет от съдийската гилдия “, добави той.

„ Тъй като обект на ремонт е главно прокуратурата, се чака тя да реформира сама себе си. С огромна степен на възможност бих споделил, че това няма да стане и съвсем нищо няма да се промени “, акцентира юристът. 

Специалистът по конституционно право доцент Борислав Цеков пък посочи, че контрабандната спекулация е доста мощен удар по политици, които ни убеждават, че са морални, честни, че са ново начало. 

Според него депутатите са оплескали Конституцията. 

„ За мен обаче е значим политическия проблем. Той е на фотоси. Имаме един някогашен вътрешен министър и основен секретар на тях с лице, уличено в контрабанда. Бойко Рашков, Живко Коцев, а по този начин също и Кирил Петков са снимани със същото лице. Опитът на Николай Денков да ги отбрани (б.а. до момента в който беше премиер) би могъл да се пояснява като политически чадър “, сподели още той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР