Свидетели сме на чудовищна деградация в системата на здравеопазването, а

...
Свидетели сме на чудовищна деградация в системата на здравеопазването, а
Коментари Харесай

Фондация Даная прави протест Вън мафията от здравеопазването

" Свидетели сме на чудовищна деградация в системата на опазването на здравето, а най-хубавата незабавна болница в България - Пирогов, се ръководи от " лекари ", които вместо да лекуват, желаят да санкционират с причиняване на болежка родители и жители, които желаят възстановяване на системата и търсят истината за гибелта на едно дете! ", пишат уредниците.

" Търсят я, с цел да няма повече такива деца! Този митинг би трябвало да бъде началото на края на мафията, трансформирала опазването на здравето ни в частен клуб за санкции. И на деца, и на медици! ", допълват те.

" Лекарите ни не заслужават това леке! Децата ни не заслужават това! ".

" Институциите ни раздават правдивост в заведения за хранене и чакат " ротацията ", с цел да прикрият истината за гибелта на едно дете! Това не е нашата България! Нека им го кажем! ", споделят те.

 

15-годишната Даная, която страдаше от хематологично заболяване, изпадна в мозъчна гибел напролет на 2023 година По думите на майката на детето - Ани Стоянова, Даная е оставена без профилирано наблюдаване и не ѝ е била предписана съответна терапия.

 

След гибелта на Даная, Ани Стоянова сътвори Фондация Даная, която се бори за.

 

" Този митинг е в поддръжка на българското опазване на здравето! Този митинг е в поддръжка на българските лекари и пациенти, тъй като нито едните, нито другите могат да виреят в тази токсична и мутренска среда! Този митинг е в поддръжка на децата ни, тъй като те заслужават доста повече, от това, което получават сега! ", написа Ани Стоянова във Фейсбук.

" Деца биват захвърлени по болничните кревати с дни наред без никаква грижа! Шефове на клиники получават ДМС-та в брой, първо се изплащат като заплати на редови лекари, а по-късно си ги желаят в плик! Директори си вършат първокласни жилища в нашите лечебни заведения! Незаконни трансплантации! Лекари заплашват с болежка! Директори уволняват лекари и затварят цели клиники, единствено тъй като някой доктор си е разрешил да не е склонен! ", показва още тя.

 

Преди дни някогашният депутат Кремена Кунев - част от Фондация Даная, заяви за запис от болница " Пирогов ", в който се споделя: " Тези хора би трябвало да усетят какво е болежка ". Тя допуска, че думите са на проф. Асен Балтов.

 

" Едно е да те предупредят, че доктор те е заплашил с “болка ”, напълно друго е да го чуеш със личните си уши. Едно е да имаш подозрения и напълно друго да схванеш, че вероятността детето ти да не е получило нужният медикамент е голяма и същия медикамент към момента свети в “зелено ”, т.е. разполагаем е ", написа по случая Ани Стоянова и още веднъж приканва за митинг.

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР