Свидетели сме на битка на власт в най-чистия ѝ вид.

...
Свидетели сме на битка на власт в най-чистия ѝ вид.
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Борисов е в силната позиция, има две ясни възможности

Свидетели сме на борба на власт в най-чистия ѝ тип. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия общественият антрополог Харалан Александров във връзка продължаващите над един месец митинги с искане за оставка на държавното управление и основния прокурор.

Една група от жители суспендира една територия и оттова дава поръчка за нова власт. Това наподобява ненормално, само че на равнището на човешкото схващане ни връща в нормалността, тъй като едно известно време живеехме под карантина. Това начинание е блян към най-естественото човешко положение – битка за власт и авторитет, съобщи Александров.

Най-изявеният представител на тези хора е Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София. Христо Иванов е магистър по право от Софийския, който има свойство по едно и също време да приказва и да работи, добави той.

Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е заставен да държи бъдещето по силата на това, че носи голяма отговорност. Той никак не е благополучен с това, което става. Борисов интуитивно схваща властта и схваща, че за властта би трябвало да се сбиеш. Трябва да направи сложния избор дали да отстъпи, с цел да резервира гражданската естетика или да им се хвърли, което ще докара до радикализация. Дилемата му е доста ясна и забележима, разяснява Харалан Александров.

Тези хора ни принудиха всички нас да се съобразяваме с тях, да се занимаваме с тях от заран до вечер и в този смисъл те печелят всеки ден, уточни общественият антрополог.

АФИС: Половината българи поддържат предварителни парламентарни избори

Много е значимо да отличим рационалното от нерационалното – какво става и какво ще стане. Всяка граница е война, съобщи социологът Андрей Райчев. В България доста дълго време нямаше разлика сред център и дясно - Борисов ходеше и превземаше докъдето си желае. Дясното беше разграден двор, Борисов се разхождаше из него и завземаше каквото си желае. Всичко, което виждаме, е възобновяване на дясното. Това възобновяване минава през нов език – подобен виждаме от Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София. Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Той сътвори нов сюжет в страната – появява се дясно. Това дясно е ново с това, че прекратиха перманентната логорея за комунистите, за Москва и се приказва за по-рационални неща, сподели той.

Без Борисов няма никакъв ГЕРБ. ГЕРБ е Борисов. Протестиращите са малко и затова той може да танцува. Ако бяха повече, от дълго време да е слязъл. Борисов има две ясни благоприятни условия – да бави или да подаде оставка. Той е в мощната позиция в тактически проект, означи социологът.

Смятам, че митингът ще докара до нещо хубаво - до възобновяване на дясното, сподели още Андрей Райчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР