Свидетели сме, че се официонализира един нов подход – за

...
Свидетели сме, че се официонализира един нов подход – за
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Целта на НАТО и ЕС вече е не мир, а война до победа на Украйна

Свидетели сме, че се официонализира един нов метод – за Европейски Съюз и НАТО. Целта към този момент не е мир, а война до победа. Това разяснява в студиото на Българска национална телевизия дипломатът Любомир Кючуков.

Той посочи, че до момента НАТО споделяше, че няма да води война в Украйна против Русия, ще залага на политическото решение. Сега към този момент акцентът е извърнат – алиансът ще залага на военното решение на спора.

Ние оказваме помощ на Украйна по какъв начин да завоюва войната, а не се приказва по какъв начин да се реализира мира. Ние в този момент бяхме част от спора, а в този момент ставаме част от войната. Русия би трябвало да затъне във войната, както в Афганистан, само че ще затъне и Украйна. Ако войната напусне Украйна, процесът може да стане неукротим. (…) Страхът е единственото ограничаване, което възпира и двете страни да прибягнат до нуклеарно оръжие. Но в случай че спорът се трансформира в световен, тогава обстановката става доста тежка, акцентира Любомир Кючуков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР