Световното по футбол за жени тече с пълна сила, като

...
Световното по футбол за жени тече с пълна сила, като
Коментари Харесай

Мароканката, която влезе в историята на футбола

Световното по футбол за дами тече с цялостна мощ, като шампионата е изключително вълнуващо за Мароко, за чийто тим то е дебют. След като обаче предходната седмица мароканките изгубиха тежко с 0:6 от Германия, тази те се регистрираха с значима победа.

Вчера, 30 юли, се игра мачът Мароко-Южна Корея, в който северноафриканският отбор победи с минимална разлика от един гол - 1:0. Но и това е огромно достижение, поради че Мароко се намира с 55 места под Южна Корея в международната класация за дами.

Победният гол падна напълно рано в дуела - още в шестата минута нападателката Ибтисам Джраиди вкара след удар с глава. Трите точки са значими за отбора, защото с тях се резервират очакванията на Мароко да се класира за идната фаза.

Освен с успеха си, северноафриканският тим ще запомни мача против южнокорейците и с едно историческо събитие.
 Снимка 628159
Източник: GettyImages

25-годишната защитничка Нухайла Бензина стана първата жена, играла на Световно с хиджаб. Въпреки че ФИФА позволява носенето на кърпа още през 2014 година, никоя футболистка до момента не се бе появявала на терена с такава по време на шампионата. Причината ФИФА да бяха забранили носенето на хиджаб, са съображенията за здраве и сигурност по време на мач.

Нухайла Бензина е една от младите гении на Мароко и се изяви на терена в неделя с няколко решаващи намеси и даже съвсем означи гол след изстрел от воле. Той обаче мина над гредата.

В края на мача резултатът съвсем беше подравнен от 16-годишната южнокорейка Кейси Фейр, която пък се трансформира в най-младата футболистка, излязла на терена на Световното за дами, написа Guardian.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР