Световното първенство в Катар вече започна, но реакциите срещу забраната

...
Световното първенство в Катар вече започна, но реакциите срещу забраната
Коментари Харесай

Дания напуска Световното заради ЛГБТ-дъгата?

Световното състезание в Катар към този момент стартира, само че реакциите против възбраната за разпространение на ЛГБТ в борбата за правата на индивида против консервативната мюсюлманска страна придобива ново измерение след шокиращите известия, че Дания, който през вчерашния ден игра против Тунис, може да се отдръпна от Световното състезание.

Дания е една от деветте страни, които са във война с ФИФА, откакто международната организация в началото предложи капитаните им да носят ленти с надпис „ One Love “ със признака на ЛГБТ - дъгата, само че това е неразрешено в Катар. След това ФИФА взе решение, че ще глоби с жълт картон всеки, носещ сходен знак.

Днес германците стачкуваха с ръце на устните, в отговор на обстоятелството, че правото им на свободно изложение се лимитира, а Датската федерация към този момент е обсъждала с ФИФА излизане от участието на скандинавската страна от международната организация и отричане от Мондиала.

„ Това не е решение, което сме взели през днешния ден, ние го обсъждаме в Скандинавия от август. Трябва да помислим по този въпрос и да възстановим доверието във ФИФА. Трябва да сме наясно какво се е случило и да създадем тактика за решение на казуса “, разгласи Якуп Йенсен, шеф на датската федерация.

Джани Инфантино, актуалният президент на ФИФА, е единственият претендент за трети мандат следващата година на изборния Конгрес, само че той няма да има поддръжката на Дания, макар че е ясно, че ще завоюва и ще има болшинство от 211 членове.

Освен Дания, Англия, Германия, Уелс, Белгия, Холандия и Швейцария желаеха да играят с лентата " one love ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР