Световното първенство в Катар наближава и то ще бъде възможност

...
Световното първенство в Катар наближава и то ще бъде възможност
Коментари Харесай

Десетте най-добри футболисти, които ще пропуснат Мондиала в Катар

Световното състезание в Катар наближава и то ще бъде опция за най-хубавите играчи в модерната игра да покажат качествата си пред целия свят. Отвъд Лионел Меси и Кристиано Роналдо, почитателите на футбола ще се насладят още на играта на Килиан Мбапе, Кевин Де Бройне, Неймар, Роберт Левандовски и доста, доста други. Въпреки това, без значение от многото гении, които ще вземат участие, има и звезди, чиито тимове по този начин и не съумяха да се класират за Мондиала .

Ето някои от най-хубавите играчи в света, които няма да вземат участие на Световното тази година (списъкът е направен от Евроспорт) :
Ерлинг Холанд.
Ерлинг Холанд

Нападателят на Манчестър Сити, които започва мощно акцията в новия си отбор, няма да играе в Катар, откакто Норвегия финишира трети в своята квалификационна група зад Нидерландия и Турция. Самият нападателен футболист вкара пет гола в 10 мача в квалификациите, като има 21 гола в едвам 23 мача за националния тим – само че няма да добави към сметката си на Мондиала.

Мохамед Салах

Несправедливият до известна степен формат на квалификации в Африка ще коства на някои от топ тимовете място на Световното и един от тях е този на Египет, където играе нападателят на Ливърпул. Звездата на мърсисайдци пропусна дузпа при загубата от Сенегал в плейофа за присъединяване в Катар. След като травма навреди на шампионата му през 2018, Салах евентуално ще би трябвало да изчака още четири години, с цел да покаже на какво е кадърен на Мондиала, а тогава ще е на близо 34 години.

Луис Диас

Още една от звездите на Ливърпул ще следи Световното от вкъщи си, откакто Колумбия остана на точка от Перу в битката за място в плейофа в зона КОНМЕБОЛ. Диас вкара три гола за националния тим в изтощителните 18 мача в квалификациите, само че не съумя да помогне при съкрушителното домакинско проваляне от Перу с 0:1 през януари.

Мартин Йодегор

Още един значим състезател на Норвегия няма да бъде в Катар. Това е плеймейкърът на Арсенал, който бе заплатен с капитанската лента на страната си предходната година, а тази получи и тази в клубния си тим. 23-годишният футболист обаче няма да изведе норвежците на шампионата на планетата.

Давид Алаба

Не е изключително изненадващо, че Австрия не е на Световно състезание, имайки поради, че страната не е била на огромната сцена от 1988-а насам, само че в последните години несъмнено се следи усъвършенстване, което доближи кулминационната точка си при провалянето от бъдещия първенец Италия след продължения в осминафиналите на Евро 2020. Част от това усъвършенстване се дължи на наличието на някогашния бранител на Байерн Мюнхен и сегашен подобен на Реал Мадрид Давид Алаба. Въпреки това, до момента в който той съумя да стигне до шампионски трофеи и титли от Шампионската лига на клубно равнище, Алаба не съумя да помогне на тима да избегне загубата от Уелс в полуфинален плейоф.
Мохамед Салах.
Франк Кесие

От помагането на това Милан да завоюва дългочакана купа на Серия А до прехвърлянето в Барселона, поява на Световно състезание щеше да значи в действителност впечатляващ сезон за национала на Кот д‘Ивоар. Въпреки това, тежкият квалификационен развой на КАФ докара до елиминирането на отбора във втория кръг на груповата фаза след второто място зад Камерун.

Джанлуиджи Донарума

Последното допиране на вратаря на Пари Сен Жермен бе при спасяването на дузпата на Букайо Сака във финала на Европейското състезание по футбол, когато триумфът бе за Италия. Все още опиянени от купата, „ Скуадрата “ остана втора в квалификационната си група зад Швейцария, което ги прати на полуфинален плейоф, а там тимът бе шокиран от Северна Македония. На 23-годишна възраст, Донарума разполага с премного благоприятни условия да играе на Световно състезание, само че поради двата следващи пропуща на италианците на състезание на планетата, кой може да подсигурява непрекъснатото им присъединяване в бъдеще?

Виктор Осимен

Скорошният фокус върху Нигерия пада върху страхотните екипи година след година, само че на терена „ суперорлите “ в действителност образуваха доста надарен тим, водени от нападателя на Наполи. Въпреки това, едва показване в шампионата за Купата на африканските народи бе последвано от отпадане от Гана в плейофа, като Осимен не съумя да добави към четирите гола от предходната групова фаза.

Александър Исак

Наследникът на Златан Ибрахимович няма да бъде забелязан на Световното състезание след плейофната загуба на Швеция от Полша. Провалът за класиране на Мондиала до известна степен се дължи и на спада във формата на самия Исак. Нападателят потегли решително в новия си тим Нюкасъл, като паузата тази година може да се окаже потребна за 23-годишния футболист, който се цели в бъдещи шампионати, където да показва уменията си.

Марко Верати

Един от най-хубавите при триумфа на Италия на Евро 2020, който няма да бъде в Катар. С основен принос както за националния тим на „ Скуадрата “, по този начин и за клубния си Пари Сен Жермен, последователите на този класен полузащитник ще останат разочаровани да не го видят да диктува играта и да раздава пасове на най-голямата сцена. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР