Световното първенство през 2034 година ще се проведе в Саудитска

...
Световното първенство през 2034 година ще се проведе в Саудитска
Коментари Харесай

OФИЦИАЛНО: Мониал 2034 в Саудитска Арабия

Световното състезание през 2034 година ще се организира в Саудитска Арабия, заяви президентът на ФИФА – Джани Инфантино. Това стана факт, откакто Австралия отдръпна кандидатурата си и при приключването на крайния период, единствената страна, декларирала домакинство, е Саудитска Арабия.

„ Футболът сплотява света, както никой различен спорт не може. Световното състезание е съвършената витрина за обръщение за единение и приобщаване. Различните култури могат да бъдат дружно “, съобщи Джани Инфантино.

" Както е открито в разпоредбите за кандидатстване, утвърдени от Съвета на ФИФА, администрацията ще организира задълбочена оценка за изданията на Световното състезание по футбол през 2030-а и 2034-а, като домакините ще бъдат избрани от конгресите на ФИФА, които се чака да се състоят до края на 2024 година ", оповестиха от ФИФА.

" За Австралия щеше да бъде е мъчно да се конкурира с кандидатурата на Саудитска Арабия за домакинство на Мондиал 2034. Беше лека изненада, че процесът е толкоз ранен, само че вижте, ние се опитахме да се оправим с това. За всяко решение, което взимам за австралийския футбол, преглеждам мощните и слабите страни, опциите и заканите ", разяснява основният изпълнителен шеф на Австралийската футболна централа Джеймс Джонсън, откакто страната избра да не взе участие в конкуренцията за образуване на шампионата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР