Световното първенство по лека атлетика в Будапеща вече започна, а

...
Световното първенство по лека атлетика в Будапеща вече започна, а
Коментари Харесай

Ивет Лалова: Очаквам доста силни резултати на световното по лека атлетика в Будапеща


Световното състезание по лека атлетика в Будапеща към този момент стартира, а Българска национална телевизия ще направи своите фенове очевидци на всички надпревари от планетарния шампионат до 27 август. В столицата на Унгария ще забележим и трима българи. Очакванията си за планетарния конгрес показа най-хубавата ни лекоатлетка Ивет Лалова, особено за предаването „ Арена спорт “.

„ Виждаме, че през последните години резултатите са все по-сериозни, скоростите се подвигат от ден на ден. Очаквам много мощни резултати в Будапеща. Вярвам, че Шели-Ан Фрейзър-Прайс ще завоюва шеста международна купа на 100 метра спринт, само че сигурно няма да ѝ е елементарно. Тази година и при мъжете, и при дамите, спринтът на 100 метра наподобява много нерешителен. Може да има много изненади, има нови лица и имена. Според мен Шерика Джаксън ще направи международен връх на 200 метра. Моят любимец при мъжете е Фред Кърли, като настоящ международен първенец “, стартира Лалова.

Лекоатлетката ни разяснява за какво българските състезатели не съумяват да се класират за огромните конгреси.

„ Българките спортисти все по-трудно стигат до международните шампионати, тъй като нормативите сега са безбожно високи – 10.00 на 100 метра е надалеч от нашия народен връх. 22.65 е резултат, с които се влиза във финала на 200 метра дами, а това е единствено за класиране. Сигурна съм, че и тримата ни състезатели е отишъл в Будапеща с ясната цел какво тъкмо желае да реализира. Пожелавам им от сърце да надминат упованията си и да се върнат щастливи. Имаме доста мощно потомство при подрастващите в леката атлетика, което не е за първи път. Но нещо някъде след това се чупи. Това нещо би трябвало да се поправи, добави най-бързата бяла жена в света.

Цялото изявление с Ивет Лалова в „ Арена спорт “ вижте във видеото!




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР