Световноизвестният алпинист, американецът Хейдън Кенеди, се самоуби след като не

...
Световноизвестният алпинист, американецът Хейдън Кенеди, се самоуби след като не
Коментари Харесай

Трагедия: Известен алпинист се самоуби след като не успя да спаси любимата си от фатална лавина

Световноизвестният планинар, американецът Хейдън Кенеди, се самоуби откакто не съумял в точния момент да извади отдолу под лавина своята другарка Инге Перкинс. За нещастието описаха от тв канала CBS. Хейдън и Инге попаднали под удара на лавина, до момента в който карали ски в горите на американския щат Монтана. Зловещият случай е станал когато двойката се намирала в дълъг стеснен пролом, което в действителност правело спасението им извънредно мъчно.

На Хейдън, обаче, му провървяло — той се оказал единствено на половина засипан със сняг. За жал, неговата другарка, също опитна алпинистка, не се виждала, покрита от снежната маса. Кенеди се опитал независимо да открие и избави Инге, само че по-късно повикал и спасители. По-късно девойката била открита под доста огромен размер сняг, само че тя била към този момент мъртва.



Мъжът не съумял да преживее загубата на своята обичана и се самоубил, описаха неговите родители пред публицистите.



През 2014 година изданието Elevation Outdoors назова Хейдън Кенеди " най-хубавия млад планинар на планетата ". За своите 27 години живот той съумя да изкатери най-високите планини на Земята и да усъвършенства голям брой върхове.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР