Световноизвестната пианистка Лола Астанова ще се срещне за първи път

...
Световноизвестната пианистка Лола Астанова ще се срещне за първи път
Коментари Харесай

Лола Астанова: Семейството ми не възприема като най-секси музикантката в света

Световноизвестната пианистка Лола Астанова ще се срещне за първи път с българските си почитатели. С над 1 милион почитатели в Инстаграм и над 300 милиона гледания в обществените мрежи, тя става най-търсеният пианист в света. Това я прави интернет сензация и ѝ отрежда място на голям брой влиятелни събития, където свири като специфичен посетител. Кариерата я среща с редица звезди. Тя има достойнството да работи с музикалния продуцент Дейвид Фостър и Андреа Бочели, носителка е на награди „ Еми “, „ Грами “, както и на редица други музикални оценки. Астанова стартира музикалното си странствуване, когато е едвам на 6 години в Узбекистан. Тя бързо усеща, че това е нейното предопределение и в този момент ще зарадва и българската аудитория с два концерта- в Пловдив на 30 май и в София на 6 юни.
 
                             

-Майки Ви е учителка по музика и Вашата среща с пианото е предопределена. Имахте ли детство изобщо и не се ли чувствахте ограбена от лудории и игри поради непрекъснатото свирене?
- По някакъв метод имах, само че поради свиренето на пиано мога да се похвали с прекарвания като дете, които никое обикновено хлапе ни би имало, тъй че не скърбя. Обикалях целия свят и пораснах бързо.
-Казвате че пианистката с дълга рокля е останала в 19 века, вие сте пианистката на 21 век. Как ще наподобява съгласно Вас пианистката на идващия век и може ли изкуственият разсъдък да Ви размени?
-Пианистът на идващия век може да бъде всичко, което си избере. Няма правила или граници. Нищо не остава същото, това важи и за музиката и тя също ще се развива и трансформира. Мисля, че това е обикновено. Изкуственият разсъдък може да смени някои неща в осъществяването, само че същинската, почтена страст от музиката е мъчно да се промени или наподоби. Няма магия в това да слушаш нещо изкуствено, въпреки и съвършено, по-истинско е живото осъществяване.
-Известна сте като най-секси пианистката. Как гледат на това роднините ви в Узбекистан?

-Не мисля, че ме възприемат по този метод. Поне се надявам да не го вършат. (смее се)
-Остава ли ви време за персонален живот и обич при този ваш под напрежение график?
-Винаги намирам време за това, което е значимо за мен. В момента в действителност съм фокусирана върху кариерата си, само че все пак пианото и музиката не са всичко за мен. Това просто една част от моя живот, само че не целият.


-Ако Вашето дете реши да стане музикант, ще го спрете ли?

- Вероятно да.
-Идвате за първи път в България. Какво знаете за българските музиканти, слушала ли сте някои от тях?
- Слушала съм няколко национални песни и известни мелодии, които одобрявам, само че се надявам да науча повече за българската музика по време на визитата си у вас.
-По-хубаво е да свириш с Андреа Бочели или да имаш повече от 1 милион почитатели в Инстаграм?
-Мога ли да избера и двете?
 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР