Световноизвестната неправителствена организация Amnesty International обяви, че повечето от най-висшите

...
Световноизвестната неправителствена организация Amnesty International обяви, че повечето от най-висшите
Коментари Харесай

Amnesty International с голямо преустройство заради констатации, че е токсично място за работа

Световноизвестната неправителствена организация Amnesty International разгласи, че множеството от най-висшите ѝ чиновници ще изоставен през тази година, откакто външен одит, предизвикан от самоубийствата на нейни чиновници, е описал работната среда като " токсична ".
Организацията, основана в Лондон, ще освободи от работа петима от седмината си топмениджъри, съобщи БГНЕС.
Външната инспекция е открила, че работата в най-голямата и авторитетна правозащитна организация постоянно слага чиновниците ѝ под " извънреден стрес " и че напъните ѝ за поддръжка на личния състав са били " ad hoc, реактивни и частични ".
Amnesty International е разказана като " създаваща токсична работна среда ", съгласно направилите одита – самостоятелната консултантска компания Konterra. " Организационната просвета и неуспехите в ръководството са главната причина за множеството проблеми с благосъстоянието на личния състав ", заключават отчетът на проверяващите.
Amnesty International сама инициира следствието предишния август, откакто Гаетън Мооту, прочут откривател, и стажантът Рос Макгрегър, поредно лишиха живота си в границите на три месеца.
65-годишния Мооту е работил в организацията от години и е бил прочут с работата си в цяла Африка. В предсмъртното си писмо той се оплакал от недоумение, извънредно натоварване и липса на помощ от страна на мениджърския екип.
28-годишният Макгрегър, английски стажант, работещ в офиса на Amnesty International в Женева, е страдал от бодърствуване и безпокойствие и се е самоубил в дома си в Лондон шест седмици след по-възрастния си сътрудник Мооту.
Генералният секретар на организацията заяви, че преструктурирането на управлението е решено на среща на 9 май, а освободените от служба висши мениджъри ще изоставен до края на октомври. Нов " лидерски екип на обединението " ще стартира да действа през ноември и ще се състои единствено от четирима шефове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР