Световноизвестната авторка Джоан Роулинг отново е изправена пред негативна реакция,

...
Световноизвестната авторка Джоан Роулинг отново е изправена пред негативна реакция,
Коментари Харесай

Пак атакуват авторката на Хари Потър: Нарекла трансжена „мъж“, който няма място в женската съблекалня

Световноизвестната авторка Джоан Роулинг още веднъж е изправена пред отрицателна реакция, откакто съзнателно назова трансактивистката Индия Уилоуби „ мъж “.

Авторката на Хари Потър за следващ път се сблъсква с сходни рецензии по отношение на възгледите си по отношение на правата на транссексуалните, като преди е казвала, че би предпочела да отиде в пандиза, в сравнение с да се обръща към транс човек с желаните от него местоимения, написа Independent.

В неделя Роулинг показа възгледите си против концепцията трансжените да бъдат допускани в женските съблекални. Потребител на Twitter/X обаче ѝ изпрати видеоклип на Индия Уилоуби и  попита: „ Здравей, Джоан, значи казваш, че тази дама би трябвало да употребява мъжката съблекалня?! “

В отговор Роулинг написа: „ Изпратихте ми неверното видео. В това няма дама, а единствено мъж, който се любува на мизогинистичните си хрумвания на това, което съгласно него значи „ жена “: нарцистичен, плитък и ексхибиционист “.

„ Ако Индия Уилоуби е „ женомразец “, за какво е станала жена? Помислете “, отговори ѝ потребителят.

Роулинг написа в отговор: „ Индия не стана жена. Индия косплейва женомразка мъжка фикция за това какво е дамата. “

Индия Уилоуби е първият трансджендър новинар във Англия и първият трансджендър ко-водещ на напълно женско токшоу Loose Women по ITV. Уилоуби отговори на мненията на Роулинг в понеделник, като написа в X: „ Искрено съм отвратена от това. Гротескна трансфобия, която е разстройваща. Аз съм също толкоз жена, колкото Джоан Роулинг. Признат от закона и от всички, с които поддържам връзка всеки ден. Дебатът дали Дж. К. Роулинг е трансфоб приключи… Ако в миналото бъда погубен, знаете кого да обвинявате “.

Това не е първият път, в който Роулинг и Уилоуби спорят по въпросите за половете. През януари предходната година Уилоуби написа в Twitter: „ Аз съм повече жена, в сравнение с Джоан Роулинг в миналото ще бъде “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР