Световният №4 Данийл Медведев победи №7 Стефанос Циципас със 7-6(5),

...
Световният №4 Данийл Медведев победи №7 Стефанос Циципас със 7-6(5),
Коментари Харесай

Медведев и Зверев ще спорят за титлата в Шанхай

Световният №4 Данийл Медведев победи №7 Стефанос Циципас със 7-6(5), 7-5 и се класира за финала на Мастърс шампионата в Шанхай, Китай.

По този метод руснакът резервира стопроцентовия си актив против гърка (5-0) и ще взе участие на шести следващ и общо девети край през 2019-та.

Двубоят продължи 1 час и 36 минути, а Медведев избави 4/5 топки за пробив и на собствен ред взе два пъти подаването на противника си. Циципас, който детронира Новак Джокович след съвършен мач през вчерашния ден, имаше преимущество в първия сет, само че пропиля три благоприятни условия за пробив и в последна сметка загуби след тайбрек. Във втората част Медведев реализира пробив в последния вероятен гейм и завоюва срещата. Той към този момент има баланс от 58 триумфа и 17 загуби през този сезон.

Световният №6 Александър Зверев се класира за финала на тенис шампионата от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, Китай.

Германецът победи Матео Беретини с 6-3, 6-4 във втория полуфинал за малко над час игра. Зверев заби 11 аса и проби два пъти, като на собствен ред не даде точка за пробив на италианеца. Всъщност Беретини се добра до едвам 7 извоювани точки на ретур.

По този метод 22-годишният немски тенисист се класира за третия си край през годината. По-рано той загуби в Акапулко (Мексико) на шампионат от АТП 500 и завоюва в Женева (Швейцария) на шампионат от АТП 250. Зверев е в търсене на четвърта купа от сериите Мастърс в кариерата си и втора на твърда настилка. Негов противник обаче ще бъде намиращият се в страхотна форма руснак Данийл Медведев. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР