Световният №3 Григор Димитров беше близо изненадваща загуба още в

...
Световният №3 Григор Димитров беше близо изненадваща загуба още в
Коментари Харесай

Григор Димитров спаси два мачбола и започна сезона с драматичен обрат срещу 128-ия в света

Световният №3 Григор Димитров беше близо изненадваща загуба още в първия си мач за 2018 година Българският тенисист срещна сериозна опозиция против 128-ия в света Джон Милман, само че се пребори за трагичен поврат и преодоля втория кръг в Бризбейн. Миналогодишният първенец в шампионата се наложи с 4:6, 7:6 (8), 6:3 след 2 часа и 36 минути.

Двубоят сред Димитров и Милман стартира с близо час и половина забавяне поради оспорваните мачове, които се изиграха преди този момент, и приключи 20 минути след среднощ локално време.

Българинът беше надалеч от най-хубавото си равнище, а противникът му игра доста мощно. Роденият точно в Бризбейн Милман се възползва от поддръжката на публиката и изигра страховит мач, като беше извънредно покрай една от най-големите победи в кариерата си.

Димитров обаче сподели темперамент и избави два мачбола в тайбрека на втория сет, с цел да остане в мача. Измъкването от сериозната обстановка му подейства мотивиращо и той съумя да вземе третия сет много по-лесно, с цел да приключи обрата.

В четвъртфиналите българинът ще играе с представителя на Англия Кайл Едмънд, който победи първенеца от младежките финалите на АТП Хьон Чун след 7:6, 5:7, 6:4. Преди това англичанинът се оправи с различен от огромните гении - Денис Шаповалов.

Победителят от мача сред Димитров и Едмънд ще спори за място на финала в Бризбейн с поставения под №3 Ник Кириос или Александър Долгополов. Другият полуфинал ще бъде избран от дуелите Алекс де Минор - Майкъл Момоа и Райън Харисън - Денис Истомин.

Staying alive! @GrigorDimitrov saves TWO match points before fighting back to beat the gutsy John Millman 4-6 7-6(8) 6-3. Next up: Kyle Edmund.#BrisbaneTENnispic.twitter.com/bxURXy9Vh9
— #BrisbaneTennis (@BrisbaneTennis) January 4, 2018
Димитров и Милман се срещнаха за пръв път в дуел от шампионатите на АТП. През предишния сезон 28-годишният австралиец пропусна повече от четири месеца поради раздрано сухожилие и игра главно в сериите " Чалънджър ".

Той обаче беше на път да сервира следващата сензация в Бризбейн след отпадането на поставения под №4 Милош Раонич и осмият в схемата Миша Зверев. Надпреварата напуснаха още №5 Жил Мюлер, №6 Диего Шварцман и №7 Дамир Джумхур, а Анди Мъри и Рафаел Надал се отхвърлиха преди началото на шампионата.

Първият сет стартира мъчно за Димитров, който сподели съмнения още в първия си сервис гейм, само че въпреки всичко съумя да го вземе. Той даже завоюва подаването на противника си, само че незабавно по-късно стартира срив в играта му.

Световният №3 сподели раздразнителност, като два пъти изиска системата " ястребово око " при топки, които с просто око се виждаше, че са в навън. Милман незабавно отговори на пробива с пробив, а по-късно го затвърди, с цел да поведе с 3:2.

Резултатът се движеше гейм за гейм, само че при 5:4 в интерес на австралиеца Димитров позволи нов пробив, с който даде и първия сет на съперника си.

 Подкрепян от публиката в родния си град, Джон Милман играеше страховит тенис.
© LAP.bg

Подкрепян от публиката в родния си град, Джон Милман играеше страховит тенис.

В първата част българинът записа единствено един ас и четири двойни неточности против нито една за представителя на домакините. Той вкара едвам 44% от първия си сервис, а процентът на извоювани точки при разиграванията беше към 60-те.

Във втората част обстановката не се промени фрапантно, като доста рядко българският тенисист беше преобладаващ на корта. Много по-често Димитров трябваше да се пази, а когато това се постановяваше на Милман, австралиецът сподели доста смела игра и взимаше правилните решения.

Световният №3 позволи обикновени неточности, изключително при излизанията си на мрежата, както и от обичания си удар бекхенда.

 По трибуните имаше и българска агитка.
© LAP.bg

По трибуните имаше и българска агитка.

Двамата си размениха по един пробив, поредно в петия и шестия гейм, след което докараха нещата до тайбрек. В него Милман поведе с 3:0, само че Димитров се събра и отговори на собствен ред с четири следващи точки.

След доста инфарктни моменти международният №3 въпреки всичко измъкна тайбрека с 10:8 точки, с цел да вкара дуела в съдбоносен трети сет. Той избави два мачбола на противника си, като сподели здрави нерви тъкмо в най-важния миг.
#BrisbaneTENnis quarter-finals...
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР