Световният №2 в тениса Рафаел Надал призова испанските спортисти да

...
Световният №2 в тениса Рафаел Надал призова испанските спортисти да
Коментари Харесай

Рафа и испанските спортисти събират 11 млн. евро

Световният №2 в тениса Рафаел Надал прикани испанските спортисти да оказват помощ за събирането на 11 милиона евро за битка с пандемията от ковид.
Испания е една от най-засегнатите страни в света с над 56 хиляди инфектирани и над 4000 умряли от COVID-19. Испанското държавно управление продължи изключителното състояние най-малко до 12 април.

Носителят на 19 трофеи от шампионатите от Големия шлем Надал съобщи, че към този момент е разискал с баскетболиста от НБА Пау Гасол с какво може да оказват помощ и са решили да основат самодейност за поддръжка на Червения кръст в обезпечаването на защитно съоръжение и инфраструктура за подкрепяне на уязвимите фамилии в Испания, наранени от вируса.

" Мисля, че ние сме спортистите в огромна част поради вашата поддръжка и в този момент е моментът, в който вашите спортисти няма да ви провалят. Стигнахме до извода, че ще стартираме самодейност, с която се надяваме всички испански спортове да обединят в проява на взаимност и добър образец за единение, с цел да помогнем на Червения кръст. Целта е ясна - да съберем 11 милиона евро, с цел да помогнем на 1.35 милиона души. Вярваме, че целият испански спорт ще се причисли. Пау и аз към този момент направихме даренията си и Ви се доверяваме. Сигурни сме, че това ще бъде най-голямата ни победа ", добави испанският тенисист.

Надал се причисли към международните звезди, които към този момент подариха големи суми за битката против COVID-19. Сред тях са Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Роджър Федерер, Пеп Гуардиола, Серхио Рамос и доста други. Според испанските медии до дни сумата от 11 млн. евро ще бъде събрана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР