Световният №2 и защитаващ титлата си - Новак Джокович, се

...
Световният №2 и защитаващ титлата си - Новак Джокович, се
Коментари Харесай

Несломим Джокович ще играе на 9-и си финал на Уимбълдън

Световният №2 и защитаващ купата си - Новак Джокович, се класира за финала на третия за годината шампионат от Големия шлем – „ Уимбълдън “, откакто в първия полуфинал при мъжете преодоля Яник Синер с 6:3, 6:4, 7:6 (4) за два часа и 47 минути игра на Централния корт. Така сърбинът реализира 34-та поредна победа на „ свещената трева “ в Лондон.

The streak continues... defeats Jannik Sinner 6-3, 6-4, 7-6(4) to reach his ninth final
— Wimbledon (@Wimbledon)
Джокович направи по един пробив в първите два сета и не загуби подаването си. В третата част взеки от двамата печелеха подаванията си, а Синер пропиля два сетбола в десетия гейм. След това в тайбрека италианецът поведе с 3:1, само че Джокович взе идващите три точки, с цел да направи поврат 4:3. Синер изравни 4:4, след което с нови три точки сърбинът затвори мача.

Сърбинът завърши с 11 аса и нито една двойна неточност. Той избави и шестте точки за пробив пред Синер, като приключи с 33 уинъра и 21 непредизвикани неточности – италианецът също се регистрира с позитивен баланс в тази статистика – 44-34, само че това не му бе задоволително за класиране на първи край в шампионатите от Големия шлем. Синер още веднъж бе спрян от Джокера на Уимбълдън, откакто предходната година позволи загуба на четвъртфиналите, откакто водеше с 2-0 сета.

За поставения под номер 2 сърбин това ще бъде рекорден 35-и край от Шлема. В разногласието за осма купа от „ Умбълдън “ Новак Джокович ще играе с спечелилия от другия полуфинал сред номер 1 в схемата Карлос Алкарас от Испания и номер 3 Даниил Медведев от Русия.

Ако завоюва купата Джокович ще се изравни с Роджър Федерер с по осем трофея от шампионата на трева в Лондон и общо 24-а купа от Големия шлем.

A date with destiny awaits ✨ |
— Wimbledon (@Wimbledon)
„ Полуфиналът постоянно е доста подравнен, три доста оспорвани сета. Третият сет даже можеше да бъде извоюван от Синер. Имаше доста напрежение от третата част, тъй като аз не използвах своите шансове първоначално, а той усъвършенства играта си. Синер сподели, че е един от водачите на новото потомство и един от най-хубавите играчи в света сега “, съобщи Джокович след мача.

Той добави, че се пробва да дава най-хубавото от себе си, макар че възрастовата разлика сред двамата е цели 14 години.

„ Аз се пробвах да не мисля за възрастта, това са просто числа. 36 е новото 26. Истината е, че изпитвам доста мотивация и ентусиазъм да играя тенис. Спортът е част от живота ми и ще се опитам да бъда в него колкото се може по-дълго “, добави той и призна, че ще гледа втория полуфинал от шампионата, до момента в който се възвръща.

" 36 is the new 26 "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР