Световният №18 Люка Бресел спечели Откритото първенство на Шотландия по

...
Световният №18 Люка Бресел спечели Откритото първенство на Шотландия по
Коментари Харесай

Трофеят "Стивън Хендри" - втората ранкинг титла на Бресел

Световният №18 Люка Бресел завоюва Откритото състезание на Шотландия по снукър и заслужи втората ранкинг купа в кариерата си. На финала в зала " Веню Къмри " в уелския град Ландидно 26-годишният белгиец съкруши своя детски кумир Джон Хигинс с 9:5 фрейма и подвигна трофея " Стивън Хендри ".

За Бресел трофеят е първи след 4-годишна пауза, откогато през 2017 година извоюва дебютното си отличие в Шампионата на Китай. За Хигинс пък провалянето е четвърто следващо във край този сезон, откакто 46-годишният шотландец загуби дуелите за купата и на първите два шампионата от Британския шлем - откритите шампионати на Северна Ирландия и на Англия, както и на Шампион на първенците.

Неделната борба беше предрешена още в първата сесия следобяд, в която белгиецът поведе с 6:2. Вечерта Люка започва с нови две партии на своята сметка, доближавайки се единствено на крачка от триумфа във формата " 9 от 17 ". Великият Джон съумя отчасти да резервира достойнството си с три следващи фрейма, само че последната дума беше за Бресел, който пресече финалната линия с тежък сенчъри брейк от 127 т. За наслаждение на публиката първенецът вкара последната черна топка, без да я гледа, след което се поклони на Хигинс и двамата се прегърнаха другарски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР