Световният №17 Хуберт Хуркач се превърна в поредния отпаднал поставен

...
Световният №17 Хуберт Хуркач се превърна в поредния отпаднал поставен
Коментари Харесай

Изненадите продължават: Световният №17 не спечели дори сет срещу играч извън топ 120

Световният №17 Хуберт Хуркач се трансформира в следващия изнемощял подложен на тазгодишния US Open, откакто през днешния ден не съумя да окаже съвсем никаква опозиция на Джак Дрейпър. Британецът, който понастоящем заема 123-тата позиция в международната класация, имаше надзор върху събитията на корта през по-голямата част от дуела и след тъкмо 2 часа и 9 минути се поздрави с крайното 6:2 6:4 7:5. Така той продължи към третия стадий на конкуренцията, където му следва да се изправи против Майкъл Мо, който по-рано през днешния ден постави завършек на кариерата на Джон Иснър.

Още от откриващите минути на срещата полякът допускаше обилие от непредизвикани неточности, като за представителя на Обединеното кралство бе задоволително само да държи топката в игра и да дочака неизбежен пропуск от отсрещната страна. Това напълно скоро докара до преднина от два пробива и 5:1 в актива на Дрейпър, който скоропостижно прибра сета в своята сметка.

Сценарият се повтори напълно и във втората част, защото ударите на някогашния член на топ 10 продължаваха да бъдат лишени от всякаква точност и британецът още веднъж се откъсна напред с 5:1. Макар да позволи кратковременен спад в равнището си, довел до връщане на един от пробивите, то международният №123 не разреши да се стигне до поврат и се приближи на крачка от успеха.

В третия сет Хуркач съумя да повиши интензитета в ударите си и все по-често можехме да забележим провокиран пропуск от страна на британеца. Така полякът съумя да опази равенството до 5:5, само че тогава международният №17 се пропука и Дрейпър се възползва от опцията да пробие в последния вероятен миг, с което да си обезпечи крайния триумф.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР