Световният №1 Япония спечели по безапелационен начин група В на

...
Световният №1 Япония спечели по безапелационен начин група В на
Коментари Харесай

Още два от фаворитите на Премиър 12 влязоха във Финалната шестица

Световният №1 Япония завоюва по решителен метод група В на шампионата на планетата по бейзбол " Премиър 12 ". Лидерът в ранглистата на международната конфедерация (WBSC) записа три безапелационни победи на ст. " Интернешънъл " в Таоюан и на ст. " Интерконтинентал " в Тайчун – 8:4 против Венецуела, 4:0 против Пуерто Рико и 8:1 против домакина Тайван.

Очаквано, тайванците (№4 в света) не позволиха друго проваляне и по този начин двата любимеца не престават дружно напред към Финалната шестица, която ще се организира на японска земя. За нея към този момент се класираха №2 Съединени американски щати и №6 Мексико, които заеха надлежно втора и първа позиция в група А в Гуадалахара (Мекс).

Последните две места във втората фаза ще бъдат заети от първите два тима в група С в Сеул. Преди последните мачове домакинът и защитаващ купата си от 2015 година отбор на Корея (2-0) е водач, следван от Канада (1-1), Куба (1-1) и Австралия (0-2). Утре са решаващите мачове: №7 Австралия - №10 Канада и №3 Корея - №5 Куба, като към момента всеки от отборите има късмет да продължи напред.



В Топ 6 тимовете ще влязат с актива си от груповата фаза против противника, който към този момент са срещнали, и ще изиграят по един мач против всички останали. Засега е ясно, че Мексико и Япония ще започват с по една победа, а Съединени американски щати и Тайван – с по една загуба.

Двубоите от втората фаза ще се проведат на ст. " Зозо Марин " в Чиба и на ст. " Токио Доум " в японската столица. Първите два отбора в общото класиране ще се срещнат във финала в Токио, а третият и четвъртият ще играят за бронзовите медали. Най-предно приключилият тим от зона " Америка " и най-предно приключилият тим от зона " Азия-Океания " в крайното нареждане на " Премиър 12 " ще получат квоти за олимпийския шампионат по бейзбол на игрите в Токио '20.



РЕЗУЛТАТИ В ГРУПОВАТА ФАЗА НА " ПРЕМИЪР 12 " 2019

Група В
" Интернешънъл ", Таоюан (Тайв)/ " Интерконтинентал ", Тайчун (Тайв)

5 ноември
Япония - Венецуела 8:4
Тайван - Пуерто Рико 6:1

6 ноември
Япония - Пуерто Рико 4:0
Венецуела - Тайван 0:3

7 ноември
Пуерто Рико - Венецуела 1:7
Тайван - Япония 1:8

КЛАСИРАНЕ

1. Япония
3
0 1.000
2. Тайван
2
1.667 3. Венецуела
1
2
.333 4. Пуерто Рико
0 3.000

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР