Световният №1 Карлос Алкарас продължава на четвъртгфиналите на Уимбълдън. 20-годишният

...
Световният №1 Карлос Алкарас продължава на четвъртгфиналите на Уимбълдън. 20-годишният
Коментари Харесай

Алкарас обърна Беретини и е на 1/4-финал на Уимбълдън

Световният №1 Карлос Алкарас продължава на четвъртгфиналите на " Уимбълдън ". 20-годишният испанец пречупи съпротивата на коравия италианец Матео Беретини в конфликта посред им от 1/8-финалите. Срещата на Централния корт продължи четири сета и съвсем три часа, като се наложи Алкарас да прави поврат - 3:6, 6:3, 6:3, 6:3. Така той за пръв път в кариерата си ще играе на 1/4-финал в Лондон.

Първият сет вървеше много равностойно, като всеки от двамата играчи печелеше своето подаване. Алкарас изглеждаше по-близо до триумфа, защото стигна до три точки за пробив, само че не съумя да осъществя нито една. Беретини изчака своя късмет, който пристигна в осмия гейм и съумя да пробие противника си, което се оказа задоволително, с цел да измъкне и сета, печелейки своя сервис-гейм по-късно.

Във втория сет нещата се обърнаха, като този път Алкарас направи ранен пробив и не изпусна преднината си до края за 6:3 в своя изгода.

В третия сет Алкарас бе още по-убедителен и първо проби в третия гейм за 2:1, а по-късно и приключи сета с нов пробив, за ново 6:3 в своя изгода.

Беретини още веднъж изравни играта в четвъртия сет, който отново потегли гейм за гейм, само че още веднъж Алкарас съумя да изтръгне триумфа, пробивайки за 5:3, след което завоюва и своето подаване за ново 6:3 в актива си, с което затвори и мача.

Така Алкарас доближи до 1/4-финала на " Уимбълдън ", където ще се изправи против победилия Григор Димитров Холгер Руне.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР