Световният шампион за 2019 година От Тенак (Естония, Форд) поведе

...
Световният шампион за 2019 година От Тенак (Естония, Форд) поведе
Коментари Харесай

От Тенак над всички в първия състезателен ден на ралито в Чили

Световният първенец за 2019 година От Тенак (Естония, Форд) поведе след първите шест стадия на рали Чили, 11-и кръг от международния шампионат по автомобилизъм на разнообразни настилки (WRC). Състезанието се завърна в календара за първи път от 2019 година насам.

Тенак даде седмо време в пролога, само че с помощта на по-добрата си тактика за избор на гуми навакса закъснение от 2 секунди зад лидера Елфин Еванс (Великобритания, Тойота). Той завоюва три първите шест спортни прави и води с 4.2 секунди пред втория Теему Сунинен (Финландия, Хюндай). Естонецът наложи темпото в началния стадий, получи лека щета в окачването, само че по-късно си върна първото място.

Победителят в пролога Еванс остана трети, на 12.7 секунди от От Тенак след първия спортен ден. „ Първият и последният стадий бяха в действителност тежки “, разяснява Тенак.

Тиери Нювил (Белгия, Хюндай) на 0.6 секунди и международният първенец Кале Рованперя (Финландия, Тойота) се подредиха четвърти и пети с закъснение, надлежно от 27.7 и 38.7 секунди.

Есапека Лапи (Финландия, Хюндай) и Пиер-Луи Лубе (Франция, Форд) се завъртяха тежко с колите си и е малко евентуално да продължат през днешния ден.

Лидер в генералното класиране е Рованперя с 200 точки, следван от Еванс със 167 и Нювил със 134 точки все още. Елфин Еванс би трябвало да приключи най-малко осми, с цел да остане в борбата за купата.

По-късно през днешния ден продължат нови шест от общо 16-те специфични стадия. До края на сезона остават още две надпревари - Рали Централна Европа в Германия и Рали Япония.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР