Световният шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил

...
Световният шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил
Коментари Харесай

Хил: Алонсо трябва да е адвокат

Световният първенец във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил похвали интелекта на двукратния международен отличник Фернандо Алонсо и съобщи, че испанецът би трябвало да стане юрист.

Коментарът на Хил идва след случилото се след последния рестарт от място в неделната Гран При на Австралия, при който Алонсо бе завъртян от своя съотечественик Карлос Сайнц на първия завой. Първоначално водачът на Астън Мартин потъна до дъното на класирането, само че неговата бърза мисъл му оказа помощ да си върна третата позиция.

По време на третия червен байрак автобус контролът обмисляше по какъв начин тъкмо би трябвало да бъдат подредени колите преди началото на последната обиколка. Според някои редът трябваше да остане този, който бе при прибирането на колите в бокса. Старата лисица Алонсо обаче доста бързо се сети за случилото се в Гран При на Англия предходната година и нареждането на колоната при аления байрак в самото началото на надпреварата на „ Силвърстоун “.
 Алонсо: Този път нямаше три Ред Бул-а на подиума Алонсо: Този път нямаше три Ред Бул-а на подиума
Тогава за нареждането на колите за рестарта бе употребена истинската стартова решетка, защото не всички водачи бяха приключили първия бранш преди прекъсването на конкуренцията. В неделя третият червен байрак също бе показан преди всички, останали в надпреварата, водачи да са стигнали до края на първия бранш на „ Албърт парк “. Именно заради тази причина Алонсо бързо сподели на своя екип да напомни този казус на автобус контрола, а в последна сметка точно този способ бе употребен от автобус дирекцията в неделя в Мелбърн.

„ Ние се шегувахме, че той би трябвало да стане юрист. Аз ще го наема да ме пази, в случай че съм упрекнат в ликвидиране. Скучно му е единствено да кара коли, той има потребност от още нещо за правене. Докато кара той непрекъснато мисли за тактиката си и желае повече информация.

„ Той схваща доста добре разпоредбите. Всички чакат, че когато някой остане във Формула 1 толкоз време, колкото него, той ще понаучи нещата, само че не можете да го приемете за даденост. Той в действителност знае и схваща разпоредбите, тъкмо както беше и с Михаел Шумахер.

„ Михаел знаеше къде има пролуки в разпоредбите и по какъв начин той може да се възползва от тях, същото е и с Фернандо. Той би трябвало да стане началник на тим, ще бъде доста добър в това. Той схваща доста добре играта във Формула 1 “, съобщи Хил.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР