Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели трета поредна

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели трета поредна
Коментари Харесай

Макс Верстапен спечели квалификацията и за Гран при на Австралия

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен завоюва трета поредна подготовка от началото на сезона и в неделния ден ще потегли от първа позиция в идното Гран при на Австралия.

Нидерландският водач на Ред Бул, чиято задвижваща система в болида му бе заменена преди началото на сесията, даде най-хубаво време от 1:15.915 минути, с цел да стигне до полпозишън №35 в кариерата си.

До него на първа редица в неделя ще бъде Карлос Сайнц от екипа на Ферари, който се завърна на стартовата решетка през този уикенд, откакто бе сменен от младия британец Оливър Беърман за надпреварата в Саудитска Арабия преди две седмици, защото испанецът трябваше да се подложи на незабавна интервенция.

QUALIFYING CLASSIFICATION

A superb effort from Carlos Sainz in his comeback weekend following surgery
— Formula 1 (@F1)

Трети и четвърти в конкуренцията ще потеглят надлежно Серхио Перес и Шарл Льоклер с вторите коли на Ред Бул и Ферари, а зад тях трета редица ще бъде непокътната за водачите на Макларън - Ландо Норис и един от любимците на публиката в Мелбърн Оскар Пиастри.

Челната десетка в квалификацията допълниха Джордж Ръсел с Мерцедес, Юки Цунода с Република България, както и Ланс Строл и Фернандо Алонсо с Астън Мартин.

Стартът за Гран при на Австралия на пистата " Албърт Парк " е в неделя (24 март) от 06:00 часа сутринта българско време, като Макс Верстапен ще се опита да стигне до третия си следващ триумф от началото на сезон 2024 във Формула 1 в също толкоз съревнования.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР