Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели по изключително

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели по изключително
Коментари Харесай

Sportal Motorsport: Колко важна беше победата на Верстапен в Маями?

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен завоюва по извънредно безапелационен метод Гран При на Маями в неделя, макар че започва едвам девети. Това е главната тематика в Sportal Motorsport тази седмица, а водещите Георги Иванов и Евгени Въков дискутират какъв брой е значим този триумф за акцията на Макс, която понесе тежки удари в Баку и в квалификацията в Маями.

Зад двамата водачи на Ред Бул в Маями третата позиция зае Фернандо Алонсо с Астън Мартин. След четвъртия подиум на испанеца в първите пет старта тази година, разумният въпрос е дали скоро двукратният международен първенец ще има късмет за освен това и дали това няма да се случи в някое от идните надпревари?

Месец май дава началото на серията макадамови ралита в Световния рали шампионат, а първото такова тестване ще е класиката рали „ Португалия ”. Предстоят 7 макадамови съревнования и тъкмо тази серия ще дефинира позициите на любимците преди финалната борба за купата, а положителната вест е, че кандидатите се усилиха с още един – спечелилият от „ Хърватия ” Елфин Еванс.

Кампанията в MotoGP също набира скорост, като огромната звезда отново е международният първенец Франческо Баная, а Гран при на Франция би трябвало да е сполучлива конкуренция за Дукати. Миналата година обаче Баная имаше проблеми там и в този момент е подготвен да потърси реванш. Остава да разберем по какъв начин тъкмо ще стане това.

Приятно гледане!

Снимки: Gettyimages | Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР