Световният шампион в MotoGP за 2021 година Фабио Куартараро стигна

...
Световният шампион в MotoGP за 2021 година Фабио Куартараро стигна
Коментари Харесай

Куартараро: Имах проблеми с ускорението и максималната скорост

Световният първенец в MotoGP за 2021 година Фабио Куартараро стигна до своя първи подиум от началото на сезон 2023 в кралския клас, откакто приключи на третото място в конкуренцията за Гран При на Америките.

Веднага след финала французинът показа в своето телевизионно изявление, че при започване на дистанцията е бил доста нападателен, защото е знаел, че в противоположен случай няма да има късмет да се качи на подиума. Той също по този начин добави, че още веднъж е имал проблем с ускорението и оптималната скорост на дългите прави на „ Пистата на Америките “ край Остин.

„ Беше мъчно. Просто казано имах проблем с ускорението и оптималната скорост, само че трябваше да се боря крепко първоначално, защото знаех, че в противоположен случай нямаше да имам късмет за подиума. Дадох всичко от себе си и съм благополучен, тъй като се върнах (на подиума) след няколко тежки надпревари. Отборът работи крепко, пробват се да ме успокояват, което не е лесна задача. Страхотно е, че още веднъж съм в кoшарата, уповавам се да има още доста такива визити “, съобщи някогашният международен първенец.

След своето първо призово класиране за годината Куартараро се изкачи на седмото място в генералното класиране в MotoGP с актив от 34 точки. Пасивът на водача на Ямаха от водача в подреждането Марко Бедзеки (VR46 Дукати) е тъкмо 30 пункта. Добрата вест за Куартараро е, че идващият кръг в MotoGP ще бъде на пистата „ Херес “ в Испания, която е една от неговите обичани в календара на международния шампионат, макар че през последните две години той не съумя да завоюва там.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР