Световният шампион в MotoGP за 2021 година бе много обнадежден

...
Световният шампион в MotoGP за 2021 година бе много обнадежден
Коментари Харесай

Куартараро след края на теста в Малайзия: Кошмар!

Световният първенец в MotoGP за 2021 година бе доста окуражен след първите два дни на предсезонните проби в кралския клас за 2023 година, главно поради усъвършенствания мотор на Ямаха.
 Куартараро за новия мотор на Ямаха: Нещата са обещаващи Куартараро за новия мотор на Ямаха: Нещата са обещаващи
В самия завършек на теста в Малайзия обаче френският играч бе неприятно сюрпризиран от държанието на своя M1 с чисто нови гуми. Куартараро бе един от единствено двамата водачи, които не записаха своето рекордно достижение за теста на „ Сепанг “ в границите на последния ден на тестванията в Малайзия. Вместо това най-хубавото достижение на французина бе записано в хода на вчерашния втори ден на тестванията край Куала Лумпур.
25  Предсезонен тест на MotoGP в Малайзия - Ден 3
Това е много притеснително за Куартараро и неговия съотборник Франко Морбидели, защото през тази година квалификациите в MotoGP ще бъдат два пъти по-важни в сравнение с в предишното. Това е по този начин защото те ще дефинират реда за пускане освен за неделното съревнование, само че и за спринта, който ще бъде част от всеки един спортен уикенд и ще се организира в съботния следобяд. За да бъде натъкмен той в графика на всеки един уикенд квалификациите ще бъдат изместени в съботната заран.
 Марини поведе офанзивата на Дукати в последния ден на теста на „ Сепанг “ Марини поведе офанзивата на Дукати в последния ден на теста на „ Сепанг “
„ Бих споделил, че съм със смесени усеща – сподели Куартараро пред медиите в края на тестванията в Малайзия. – Много съм удовлетворен от оптималната ни скорост, защото това е нещо, за което се молех отдавна. Имахме доста неща за тестване и аз същ благополучен от това, тъй като от доста време имах предпочитание да тествам повече неща.

„ Днес имаше няколко положителни неща, най-много темпото със остарели гуми. С гуми на 22 обиколки (състезателната отдалеченост на „ Сепанг “ е 20) аз съумях да реализира 2:00.0. След това обаче сложихме нови сликове и беше кошмарно. Трябва да разберем за какво не можем да създадем стъпка напред с новите гуми. Миналата година в квалификацията тук също изостанахме, само че не това е повода да имаме пасив от една секунда. Надявам се за идващия тест да имаме решение “, добави водачът на Ямаха.
25  Предсезонен тест на MotoGP в Малайзия - Ден 3
До старта на сезона в MotoGP има още два дни за подготовка, които ще се проведат на пистата „ Алгарве “ на 11 и 12 март. Точно две седмици по-късно португалското трасе ще одобри и първия старт за новата акция в кралския клас – за Гран При на Португалия.

Снимки: MotoGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР