Световният шампион в десетобоя и седмобоя Кевин Майер започна с

...
Световният шампион в десетобоя и седмобоя Кевин Майер започна с
Коментари Харесай

Майер започна с рекорд похода към европейската титла в десетобоя

Световният първенец в десетобоя и седмобоя Кевин Майер стартира с връх сезона навън. Французинът завоюва тласкането на гюле в родния си град Монпелие с най-хубав персонален връх от 16.17 метра, който би му донесъл 862 точки по време на десетобой. Предишният връх на Майер в тази дисциплинираност беше 15.97 м от 2016 година Това беше първият старт на французина от планетарния шампионат в Бирмингам през март, когато завоюва международната купа в седмобоя.

На втория ден от същото съревнование Майер записа и 45.94 метра в мятането на диск, конкуренция, която се организира в дъждовно време. Французинът показва добра форма по пътя към европейската купа в десетобоя в Берлин през август.

16m17 pic.twitter.com/K80Uzopygc
— KevinMAYER Décathlon (@mayer_decathlon) May 12, 2018 “16 метра е добре. Това са точките, които желая да получавам за тази дисциплинираност в десетобоя от в този момент нататък”, сподели Майер, който ще взе участие на специфичното съревнование за многобой в Гьоцис в края на месеца.

В подготовката си към конкуренцията в Гьоцис олимпийската и международна шампионка в седмобоя Нафисату Тиам записа 13.77 сек (+2.3 м/сек) на 100 м/пр и 14.54 м в тласкането на гюле на съревнование в Белгия.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР