Световният шампион с Италия от 2006-а година Фабио Гросо беше

...
Световният шампион с Италия от 2006-а година Фабио Гросо беше
Коментари Харесай

Фабио Гросо стана треньор на швейцарския Сион

Световният първенец с Италия от 2006-а година Фабио Гросо беше назначен за старши треньор на швейцарския клубен отбор Сион с контракт за една година. 42-годишният някогашен ляв бек отива за първия си треньорски опит отвън границите на Италия, откакто преди този момент и трите му опита в италиански клубове приключваха за година или по-рано.

Негативният му връх беше едвам три мача отпред на Бреша преди да бъде отхвърлен през декември. През 2017-а година той пое Бари, където искаше да вземе българското крило Александър Тонев, само че клубът тогава не получи лиценз и беше изхвърлен от Серия Б в Серия С. Като футболист Гросо имаше извънредно значима роля на Мондиал 2006.

Най-напред той заби първия гол на Германия в продълженията на полуфинала, а във финалния дуел с Франция вкара решителната дузпа, която дефинира и страната му да стане международен първенец. Новият му клуб Сион има много противоречива известност, като всеки сезон се вършат там по голям брой треньорски смени, а президентът Кристиан Константин си разрешава да влиза в съблекалнята и да се меси в работата на треньорите.

В този тим преди време различен международен първенец от 2006-а година- Дженаро Гатузо започва треньорската си кариера през 2013-а, само че изкара три месеца. С много треньорски смени предходната година Сион приключи 8-и от 10 тима в Швейцарската Суперлига и се избави на точка от присъединяване в плейофи за оставане.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР