Световният шампион по снукър от 2015 година и настоящ шампион

...
Световният шампион по снукър от 2015 година и настоящ шампион
Коментари Харесай

Крусибъл зове: Бингам пребори дебютант


Световният първенец по снукър от 2015 година и сегашен първенец на “Мастърс” Стюърт Бингам отстрани предстоящо с 10:7 дебютанта в “Крусибъл” Ашли Карти. Бингам водеше с 9:4 и изглеждаше, че е единствено на минути от безапелационен триумф, само че 25-годишният му съперник се въодушеви да понижи доста изоставането си и да “завърже” интригата.

 " Крусибъл " зове: Тръмп " оцеля " в първото си тестване на Световното по снукър

Майсторът на щеката от Есекс ще се изправи против Алън Макманъс или Марк Уилямс на осминафиналите, като Макманъс към този момент води с 5:4. Световният номер 14 ще се стреми да се причисли към групата на единствено шестима души (Стив Дейвис, Стивън Хендри, Марк Уилямс, Джон Хигинс, Рони О’Съливан и Марк Селби), които имат повече от един успех в “Крусибъл”.

Само за по-малко от 1 час Бингам натрупа четири следващи фрейма в актива си с брейкове от 109, 96, 57 и 58, с които от 5:4 дръпна съществено до 9:4. Ашли Карти обаче нямаше желание да се предава без пердах и редуцира изоставането си до 9:7, като въпреки всичко с брейк от 82 Бингам завърши дуела в своя изгода.

На другата маса миналогодишният полуфиналист Дейвид Гилбърт построи задатък от 5:4 против Курт Мафлин, като направи сенчъри от 131, а норвежкият му конкурент се регистрира със 124, 61, 56 и 56.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР