Световният шампион по бокс във версия WBC на свръхтежката категория

...
Световният шампион по бокс във версия WBC на свръхтежката категория
Коментари Харесай

Големият мач пропадна! Тайсън Фюри е болен от коронавирус

Световният първенец по бокс във версия WBC на свръхтежката категория Тайсън Фюри е инфектиран с COVID-19 и поради това се постанова отсрочване на упования му трети мач против Дионтей Уайлдър, който трябваше да се организира на 24 юли. Залогът за този дуел беше освен международната купа, само че и общо 50 милиона $. От тях Фюри щеше да получи 30 милиона, а останалата част от сумата беше планувана за американския му противник.

Още двама души от щаба на Циганския крал също са инфектирани. Това са боксьорът от леката категория Айзък Лоу, някогашният международен първенец Джоузеф Паркър и неговият ментор Анди Лий, който е част от треньорския екип на Фюри.

Новината за позитивните проби първо беше оповестена от телевизия ESPN, която е сътрудник на организацията " Топ Ранк “, работеща с Тайсън Фюри и Кубрат Пулев.

След това удостоверение беше оповестено от журналиста Дан Рафаел от уеб страницата „ The Athletic “. Според неговата информация, Фюри е имал сложена първа доза от ваксина против ковид, само че по този начин и не е направена втората имунизация.

Очаква се в скоро време да бъде оповестена нова дата за борбата сред Циганския крал и Дионтей Уайлдър. Тя най-вероятно ще е през септември. Първият мач сред Фюри и Уайлдър се организира на 1 декември 2018 година и приключи при еднакъв резултат. На 22 февруари 2020 година двамата още веднъж премериха сили и американецът беше нокаутиран в седмия рунд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР