Световният шампион по бокс Антъни Джошуа се завръща на ринга

...
Световният шампион по бокс Антъни Джошуа се завръща на ринга
Коментари Харесай

Такам е първото препятствие на Джошуа по пътя му към обединяване на всички световни титли

Световният първенец по бокс Антъни Джошуа се завръща на кръга през днешния ден в първия си мач след великата победа над Владимир Кличко през април. Британецът, който държи поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO) ще се бие с камерунеца Карлос Такам.

Според експертите и боксовите специалисти единственият въпрос, който стои пред Джошуа е не дали ще победи, а какъв брой дълго ще издържи на кръга неговият противник.

Британецът има 19 победи от 19 мача на професионалния кръг и всяка една от тях пристигна след нокаут. Такам е много по-опитен – има 39 срещи (35 победи, едно тъждество и три загуби), само че Джошуа към този момент сподели, че знае по какъв начин да се оправя с по-опитни боксьори.

"This will change my life. "

Carlos Takam will fight Anthony Joshua in front of the biggest-ever crowd tomorrow.https://t.co/7z5S7OmcyGpic.twitter.com/jpP35GTbMQ
— BBC Sport (@BBCSport) October 27, 2017

Първоначално международният първенец трябваше да се бие с Кубрат Пулев, само че по-малко от две седмици преди дуела българският боксьор получи травма. Официалният кандидат за купата на IBF има скъсване в един от гръдните мускули, които водят към мишницата на дясната ръка.

" Смяната на съперника в последния миг не е в моя изгода, тъй като аз се готвех за напълно друг жанр – по-висок боксьор, който изчаква, а Такам е по-нисък и доста избухлив ", сподели Джошуа.

Изходните позиции

Официалният кантар на двамата боксьори сподели, че Джошуа е с съвсем 10 кг по-тежък от противника си. Британецът записа най-високото си персонално тегло досега – 115.2 кг, а Такам е 106.6 кг.

Разликата в габаритите сред Джошуа и Такам е внушителна, откакто британецът е и много по-висок. Той е висок 1.98 м с 11 см повече от африканския си противник. 27-годишният Джошуа беше 113.3 кг в края на септември, когато се изправи против Владимир Кличко.

Bigger & Better
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР