Световният шампион Макс Верстапен завърши първата тренировка преди Гран При

...
Световният шампион Макс Верстапен завърши първата тренировка преди Гран При
Коментари Харесай

Верстапен остава оптимист, въпреки въпросителните след петъчните тренировки

Световният първенец Макс Верстапен приключи първата подготовка преди Гран При на Съединени американски щати на втората позиция, след което се смъкна до седмото място във втората сесия. В нея обаче тимовете и водачите нямаха право да вършат промени по настройките на своите коли, защото тогава бяха правени проби на гумите на Пирели за идната година.

Така безусловно всички ще стартират съботната трета подготовка на „ Пистата на Америките “ с известни въпросително по отношение на действителното си показване този уикенд. Световният първенец Верстапен обаче съобщи, че се усеща много убеден, защото още в първата сесия през вчерашния ден RB18 е реагирал доста добре на измененията в настройките, които инженерите на Ред Бул са правели.

„ Първата подготовка беше доста добра. Опитахме няколко разнообразни неща по колата и незабавно бяхме в челото, което беше положително. Ние знаехме, че втората подготовка ще е друга, а на мен ми дадоха гумите С1, които даже не използваме тук, те бяха доста твърди.

„ Беше мъчно да придобие действителна визия за държанието на гумата, само че най-малко завършихме програмата. Имаме малко информация от първата подготовка, където колата към този момент беше в добър прозорец. Да забележим по какъв начин ще се представим в една обиколка, дългите серии са огромна незнайна, тъй като всички загубихме втората подготовка, само че аз мисля, че всичко ще е наред “, сподели Верстапен.

Въпреки че той към този момент си подсигурява купата за 2022 година нидерландецът към момента има защо да се бори в оставащите четири старта до края на година. Още на следващия ден той ще може да изравни върха на Михаел Шумахер и Себастиан Фетел за най-вече победи в границите на един сезон. Двамата германци имат по 13 триумфа надлежно през 2002 и 2013.
 За какво още може да се бори Макс Верстапен през 2022 година? За какво още може да се бори Макс Верстапен през 2022 година?
Освен това и Ред Бул към момента не са си подсигурили купата при конструкторите. За да се случи това този уикенд „ Биковете “ ще би трябвало да изгубят не повече от 19 точки по отношение на Ферари, а в случай че един от техните водачи завоюва на следващия ден, то те си подсигуряват купата без значение от резултатите на Шарл Леклер и Карлос Сайнц.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР