Световният шампион Франческо Баная записа своята първа нула от началото

...
Световният шампион Франческо Баная записа своята първа нула от началото
Коментари Харесай

Баная не може да си обясни падането в Аржентина

Световният първенец Франческо Баная записа своята първа нула от началото на сезон 2023 в MotoGP, откакто приключи на 16-то място в снощната Гран При на Аржентина.
 Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Аржентина Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Аржентина
На „ Термас де Рио Ондо “ водачът на Дукати се движеше трети в първите 14 тура на надпреварата преди да изпревари Алекс Маркес в 15-та обиколка. Само две по-късно обаче италианецът позволи неточност в предпоследната крива и се озова на земята. След тази си неправилност той се върна в надпреварата, само че на 16-та позиция, на близо 20 секунди зад Раул Фернандес, който в този миг се движеше 15-ти.

До края на конкуренцията Баная не съумя да заличи този си пасив, а и нямаше други рухвания, което не му разреши да се върне в зоната на точките. След финала на надпреварата италианецът приказва пред медиите и разкри, че не може да си изясни рухването, защото то е настъпило при подаването на газ, а не в прекъсването, както е обикновено.

„ Катастрофирах, доста съм отчаян. Този вид произшествия не ги разбирам. Понякога се случва да паднеш и да не знаеш за какво, тогава е доста мъчно да се получиш от тази неточност. Направих 16 обиколки, в които минах по еднакъв метод през този завой, само че в тази обиколка (17-та) аз паднах, което не е обикновено, защото нормално когато паднеш губиш предницата и разбираш, че си спрял прекомерно късно.

„ Днес аз изгубих предницата когато подадох газ, тъй че не мога да си обясня какво стана. Но това се случи, позволих неточност. Чудех се дали тази година ще съм по-добър водач, по-прецизен, без неточности, само че ето, че още във второто съревнование паднах. Това доста ме ядосва “, сподели Баная.

След нулата си в Аржентина международният първенец отстъпи и първото място в генералното класиране на спечелилия на „ Термас де Рио Ондо “ - Марко Бедзеки. Пилтът на VR46 Дукати има 50 точки в своя актив и води с 9 на Баная.
 Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Аржентина Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Аржентина
Следващият кръг в MotoGP ще бъде в края на другата седмица, когато ще се организира Гран При на Америка на „ Пистата на Америките “ край Остин, щата Тексас.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР