Световният рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис беше избран преди

...
Световният рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис беше избран преди
Коментари Харесай

Каролина Клюфт: Следващата година ще видим повече от Дуплантис

Световният рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис беше определен преди няколко дни за “Спортист на Швеция” за 2020 година. Дуплантис е първият спортист, който печели влиятелното отличие от състезателката в скока на височина Кайша Бергвист през 2005 година

Тази зима Дуплантис два пъти усъвършенства международния връх в овчарския скок, откакто първо скочи 6.17 м в Торун, а седмица по-късно 6.18 м в Глазгоу.

През лятото пък шведът поправя и върховото достижение на Сергей Бубка навън, откакто преодоля 6.15 м в Рим. Дуплантис изравни и връх на Бубвща за 10 надпревари над 6 метра в един сезон.

" Чувствам се добре. Приятно е. Не завоювах през 2018 година, само че се завърнах, с цел да печеля тази година. За мен е чест. Скачах в действителност добре и в действителност високо ", разяснява Дуплантис, който сега продължава своята подготовка в Луизиана (САЩ).

Сред журито, което дефинира “Спортист на Швеция”, беше международната, европейска и олимпийска шампионка в седмобоя, която беше №1 в класацията през 2003 година

" Горда съм, че спортист като Арманд Дуплантис беше награден със златния орден. Ще бъде доста вълнуващо да видя неговото развиване. Следващата година е олимпийска и ще забележим доста повече от Дуплантис ", съобщи Клюфт.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР