Световният рекордьор в 12-часово плуване в 50-метров басейн от 2020

...
Световният рекордьор в 12-часово плуване в 50-метров басейн от 2020
Коментари Харесай

Цанко Цанков ще плува за рекорд в Гибралтарския проток

Световният рекордьор в 12-часово плуване в 50-метров басейн от 2020 година Цанко Цанков излиза за ново предизвикателство- този път в интернационалните води.

Днес, почетният жител на Бургас дойде в Испания и направи 60-минутна подготовка във водите на Атлантическия океан. След броени дни 35-годишният плувец ще се включи във финалното съревнование по преплуване на Гибралтарския пролив от Европа до Африка.

24-ма са кандидатите, минали през ситото на квалификациите. Цанко е първият българин, който в проведено съревнование ще нападна преплуването на Гибралтарския пролив от испанския район Тарифа до мароканския бряг на Танжер, общо към 18 километра.

Историческото плуване в открити води на Цанко Цанков ще се състои с поддръжката на Община Бургас, както и на спонсори. Очаква се стартът да е на 4 септември, неделя, според от атмосферните условия в региона.

" Водата е 10 пъти по-солена от тази в Черно море. Температурата и е под 18 градуса. Ще изляза за победа, макар огромната конкуренция. При положително стичане на събитията, съм надъхан за връх. Искам да финиширам първи и да развея на Африканския бряг българския байрак и този на Община Бургас, без чиято поддръжка нямаше по какъв начин да се реализира това ми предизвикателство ", съобщи по телефона Цанко Цанков, малко след първата си подготовка в испански води.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР