Световният номер едно Рафаел Надал беше на прага на огромна

...
Световният номер едно Рафаел Надал беше на прага на огромна
Коментари Харесай

Надал се измъчи зверски, но тръгна с победа в Пекин

Световният номер едно Рафаел Надал беше на прага на голяма изненада на старта на присъединяване си на шампионата в Пекин. На испанеца му се наложи да избавя два мачбола, само че въпреки всичко съумя да в профил мощно представящия се французин Лука Пуй след 4:6, 7:6, 7:5.

Двамата прекараха на корта повече от 150 минути, като в последна сметка устойчивостта на водача в ранглистата се оказа по-голяма и той продължи във втория кръг на конкуренцията.

Първият сет предложи може би най-голямата изненада от началото на шампионата. Пуй беше извънредно постоянен и не оставяше никакви шансове на противника си на собствен сервис. Той се възползва от първия си късмет за пробив в петия гейм и дръпна с 3:2, след това го затвърди при 4:2 и решително потегли към триумфа в сета.

Впоследствие французинът изпусна два сетбола, един от тях на сервис на Надал, само че в последна сметка осъществя третия и след 6:4 поведоха с 1:0 сета. И това предвеща извънредно забавен процес на дуела.

Вторият сет предложи ранен късмет за пробив за Пуй в третия гейм, само че Надал го избави. Впоследствие испанецът имаше три следващи брейкбола в осмия гейм, само че французинът ги отрази. И в последна сметка всичко се реши в тайбрек.

В дългия гейм Пуй поведе с 6:4 и имаше два мачбола, с цел да хвърли най-голямата изненада в шампионата. Но Надал сподели шампионски дух, избави ги и на собствен сервис взе първия си сетбол, с цел да вземе тайбрека с 8:6 и да изравни 1:1 сета.

Така се стигна до решителната трета част. Тя можеше да се развие по напълно друг метод, в случай че Пуй беше осъществил пробива, за който имаше късмет в шестия гейм. Но Надал го избави. И след това в последното допустимо подаване на Пуй го проби за 6:5, взе своя сервис и завоюва мача след гладиаторска борба два часа и половина.

Испанецът откри място във втория кръг, където задачата му ще е далеч-далеч по-лесна. Там ще срещне спечелилия от дуела сред квалификанта Ву и младия руснак Карен Хачанов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР