Световният номер 3 Роджър Федерер призна, че изпитва повишено напрежение

...
Световният номер 3 Роджър Федерер призна, че изпитва повишено напрежение
Коментари Харесай

Федерер: Сезонът на трева е кратък, трябва да съм напълно концентриран

Световният номер 3 Роджър Федерер призна, че изпитва нараснало напрежение върху себе си по време на сезона на трева, поради късата му дълготрайност и дребното шампионати, които се играят на зелено.

Швейцарският маестро е рекордьор по трофеи на трева в цялата история на тениса - 18, като тази седмица ще се опита да реализира 10-ти успех в конкуренцията в Хале. "Напрежението върху мен е много съществено. Сезонът на трева е напълно къс. Няма доста какво да направя, с цел да вляза в темп, с изключение на да мисля точка за точка. Трябва да съм пределно съсредоточен от първата минута, тъй като в първия кръг тук играя с Джон Милман, който ми е създавал проблеми в предишното ", разяснява Федерер, който загуби точно от австралиеца на осминафиналите на Ю Ес Оупън предишното лято.

"Сравнено с предишните години, този път имах по-малко време за подготовка за сезона на трева. Не желая да споделям, че съм уплашен, само че преходът несъмнено бе по-бърз от предходни години. Тревата акцентира мощните ми страни и може би прикрива слабостите ми. От тази позиция мога да играя по този начин, както желая. Когато се чувстваш по този метод, може би е сходно на това, което Рафа усеща на клей. Имам доста варианти и това ми дава опция да тествам друга тактичност против другите противници и повече разновидности да стигна до успеха ", добави носителят на 20 трофеи от Големия шлем.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР